Så låser du upp din iPhone med munskyddet på

iOS 14.5 är äntligen här och det bjuder på en rad nya funktioner där en efterlängtad funktion nog kommer användas flitigt av många.

Nu har iOS 14.5 äntligen lanserats och en sak som har varit lite stökig den senaste tiden är att låsa upp mobilen när vi har ett munskydd på oss. Face ID kan inte känna igen ansiktet så vi får varje gång knacka in vår kod. Men det är det nu ändring på för alla som även har en Apple Watch. I videon nedan går vi igenom hur man gör och hur bra det fungerar.

Vill ni läsa om allt som är nytt i iOS 14.5 så kan ni göra det genom att klicka er vidare här.

Skriven av Mathias Severyd

Ännu en ny vecka och ännu en ny torsdag - vilket betyder ett nytt avsnitt av Macradion. Veckans avsnitt innehåller allt från teknikstrul till tankar om nya Apple TV.

AirTags har varit på tapeten länge och många var säker på att de skulle ha släppts förra året. Nu visar sig att även förpackningarna skvallrar för just detta.

Appar är något som inte är speciellt dyrt men nu kommer det bli lite billigare att shoppa loss i App Store för oss i Sverige.

Flera hundra fans av både Fortnite och Apple lyckades störa första dagen i rättegången med hjälp av ett telefonnummer.

Spotify Hifi verkar få konkurrens av Apple inom kort och dessutom verkar inte priserna förändras med förbättringen i ljudkvalitet.

Att köpa billiga produkter från Kina leder oftast till besvikelse och när de dessutom lovar funktioner så som HomeKit blir hoppet om kvalitet ännu mindre. Men plötsligt så händer det - typ.