Mark Gurman berättar vad vi kan förvänta oss på WWDC i juni

Nu kan vi bocka av ett event för 2021 och blickar framåt mot WWDC i juni men lite information kan redan ha läckt.

Det är den pricksäkra Mark Gurman som idag läcker en hel del information om iOS 15 och iPadOS 15 som kommer visas upp i juni på WWDC. I sin artikel nämner Gurman att iOS 15 kommer bjuda på nya inställningar för när telefonen skall vara ljudlös eller inte. Några exempel som nämns är hur mobilen skall agera när man kör bil, är på jobbet eller sover. De olika kategorierna kommer synas på den omgjorda låsskärmen och finnas tillgänglig i Control Center. Vi kommer även kunna skapa egna kategorier för specifika tillfällen. Apple kommer fortsätta arbetet med att göra iMessage mer socialt för att locka över folk som vanligtvis använder tjänster som Facebook Messenger och WhatsApp. Han nämner även att det är i ett tidigt skede så de nya funktionerna till iMessage kan komma senare.

När det kommer till iPad så kommer iPadOS 15 vara den största uppdateringen av hemskärmen sedan iPad lanserades. Vi kommer att kunna placera ut widgets på hemskärmen var vi vill som kan ge oss relevant information. Han lämnar inte så mycket mer detaljer än så men poängterar att hemskärmen kommer få sig en ordentlig uppdatering. Sist ut så kommer vi få en helt ny integritetsmeny som visar vilka appar som samlar på vår data.

Källa: Bloomberg

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
1 svar

Gillar du färgerna på nya iMac men är ute efter en laptop så kanske du har turen på din sida och får fler färgval på kommande MacBook Air-modeller.

AirTag är en smart liten pryl som redan har räddat undertecknad ett par gånger när nycklarna har fått fötter i hemmet.

Ljudigenkänning är en av de senare hjälpmedelsfunktionerna till iPhone och den kan meddela om den hör allt från brandlarm till husdjur.

AirTags har hunnits testats i snart två veckor och internet har som sedvanligt försökt det mesta med den lilla trackern.

AirTag har inte ens funnits på marknaden i två veckor och nu har ett forskarteam lyckas ta kontroll över dess funktioner.

Vi pratar väder och vind samtidigt som vi löser brott med Netatmos snygga och välfungerande helhetssystem.