Färgkalibrering med hjälp av iPhone kommer även fungera för äldre Apple TV

Nästa vecka kommer alla med en Apple TV HD och senare tillsammans med en nyare iPhone kunna färgkalibrera sitt TV-tittande.

Under Apples event presenterades en ny funktion där man kommer att kunna kalibrera färgerna på sin Apple TV med hjälp av iPhone. Eftersom funktionen presenterades i samband med att det lanserades en ny Apple TV 4K kunde man lätt misstolka detta som något som endast skulle fungera med den hårdvaran. Men som 9to5mac nu kan avslöja så kommer det att gå lika bra med de äldre Apple TV HD-enheterna (2015 och senare). Det som kommer att krävas är en iPhone med Face ID och kommande tvOS 14.5 och iOS 14.5 installerat på enheterna för att komma åt funktionen i inställningarna.

Via: 9to5mac

Skriven av Marcus Larsson

AirTag ser ut att sälja som smör då leveransdatumen bara flyttas fram hela tiden och nu har en person hittat en hemlig utvecklarmeny.

Ännu en ny vecka och ännu en ny torsdag - vilket betyder ett nytt avsnitt av Macradion. Veckans avsnitt innehåller allt från teknikstrul till tankar om nya Apple TV.

AirTags har varit på tapeten länge och många var säker på att de skulle ha släppts förra året. Nu visar sig att även förpackningarna skvallrar för just detta.

Appar är något som inte är speciellt dyrt men nu kommer det bli lite billigare att shoppa loss i App Store för oss i Sverige.

Flera hundra fans av både Fortnite och Apple lyckades störa första dagen i rättegången med hjälp av ett telefonnummer.

Spotify Hifi verkar få konkurrens av Apple inom kort och dessutom verkar inte priserna förändras med förbättringen i ljudkvalitet.