Ransom

Stulna dokument avslöjar MacBook Pro med fler portar och utan Touchbar

För alla som väntar in nya modeller av MacBook Pro kan nu stulna dokument visa hur dessa kan bli fria från både donglar och Touchbar.

Under tiden som allt fokus har legat på Apples event och dess alla lanseringar så har Apple drabbats av ett utpressningsförsök. Det är ransomware-gruppen REvil som stulit 15 ritningar/elektronikscheman från Apples underleverantörer. Med hot om att släppa alla dokument på nätet om inte Apple betalar en okänd summa pengar så har nu redan de första ritningarna börjat läcka vilket man får tolka som att Apple inte går med på gruppens krav. Macrumors har sett ritningar på vad de har lyckats räkna ut som kommande MacBook Pro-modeller.

Nämligen både en modell med en skärm på 16 tum och en med 14 tum och att båda saknar den omdiskuterade Touchbar som introducerades 2016. Dessutom kan de avslöja vilka portar som dessa framtida modeller kommer med och på höger sida kommer det finnas en port för laddning med MagSafe, två USB-C/Thunderbolt-portar och en ljudutgång. På vänster sida kommer det finnas en HDMI-port, en USB-C/Thunderbolt-port och en SD-kortläsare. Dessa ryktas lanseras senare i år och kommer säkerligen ha ett kraftfullare chip än M1 under huven.

Via: Macrumors

Skriven av Marcus Larsson
Kommentarer
1 svar

Gillar du färgerna på nya iMac men är ute efter en laptop så kanske du har turen på din sida och får fler färgval på kommande MacBook Air-modeller.

AirTag är en smart liten pryl som redan har räddat undertecknad ett par gånger när nycklarna har fått fötter i hemmet.

Ljudigenkänning är en av de senare hjälpmedelsfunktionerna till iPhone och den kan meddela om den hör allt från brandlarm till husdjur.

AirTags har hunnits testats i snart två veckor och internet har som sedvanligt försökt det mesta med den lilla trackern.

AirTag har inte ens funnits på marknaden i två veckor och nu har ett forskarteam lyckas ta kontroll över dess funktioner.

Vi pratar väder och vind samtidigt som vi löser brott med Netatmos snygga och välfungerande helhetssystem.