Nya Siri Remote har inte en inbyggd AirTag i sig

Apple höll låda igår och en välkommen ny produkt är nya fjärrkontrollen till Apple TV, men har den allt det där som önskade?

Apple har gett Siri Remote en ordentlig uppdatering med en ny design och fler knappar så vi kan stänga av och sätta på vår TV, aktivera Siri och mycket mer. Vi får även både touch och fysiska knappar för att navigera oss runt men den nya fjärrkontrollen verkar inte komma utrustad med U1-chippet. Ett av ryktena kring en ny Siri Remote var att vi enkelt via Hitta-appen skulle kunna pinga och se vart vår fjärrkontroll befinner sig men då kontrollen inte har U1-chippet så är detta inte möjligt.

Siri Remote går att köpa separat och kommer kosta 650 kronor och är bakåtkompatibel så du kan använda den med din befintliga Apple TV 4 eller Apple TV 4K. Är du orolig att du skall tappa bort kontrollen så går det ju alltid att tejpa fast en AirTag på baksidan av kontrollen.

Via Macrumors

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
10 svar

AirTags har varit på tapeten länge och många var säker på att de skulle ha släppts förra året. Nu visar sig att även förpackningarna skvallrar för just detta.

Appar är något som inte är speciellt dyrt men nu kommer det bli lite billigare att shoppa loss i App Store för oss i Sverige.

Flera hundra fans av både Fortnite och Apple lyckades störa första dagen i rättegången med hjälp av ett telefonnummer.

Spotify Hifi verkar få konkurrens av Apple inom kort och dessutom verkar inte priserna förändras med förbättringen i ljudkvalitet.

Att köpa billiga produkter från Kina leder oftast till besvikelse och när de dessutom lovar funktioner så som HomeKit blir hoppet om kvalitet ännu mindre. Men plötsligt så händer det - typ.

Apple har äntligen uppdaterat macOS till version 11.3 där vi får stöd för HomePod i stereo via AirPlay2.