Recension

Marshall Uxbridge och Emberton - en stannar, en följer med

Marshall är kanske mest kända för att ta fram hörlurar i alla olika klasser, men de har även multiroom-högtalare och idag skall vi titta närmare på två modeller.

Uxbridge

Detta är deras billigaste multiroom-högtalare som installeras enkelt via Google Assistant appen, och man kan använda både Spotify Connect och Airplay2 för att strömma ut musiken ifrån ens iPhone. Det är en högtalare som levererar ett okej ljud med en design som verkligen tilltalar oss. Marshalls ”Rock'n'roll”-stil är verkligen kaxig i sitt utseende.

Uxbridge går att driva både på Wifi och Bluetooth, vilket är en stor fördel om man önskar att kunna bära med ens högtalaren hem till en vän eller när man ska ut och resa. Den paras enkelt ihop med valfri enhet och kostar 2200kr.

Missa inte vår fullständiga video recension på vår Youtube-Kanal

Emberton

Den minsta av Marshalls blåtands-högtalare är en stöttålig och vattentät högtalare som levererar ett helt ok ljud. IPX7 klassificering och tjugo timmars batteritid är något som verkligen uppskattas. Ljudmässigt levererar den ungefär som vilken bluetooth-högtalare som helst i den här prisklassen och storleken.

Emberton kostar 1600kr och det här är en högtalare som är tänkt till filten på stranden mer än att användas till festen. Vi får ett ljud som sprids i 360 grader då den har högtalare både på framsidan och baksidan.

Sammanfattning

Vi får två högtalare som kommer med en härlig design i ”Rock'n'roll”-anda och ett ljud som vi hade hoppats kunde vara bättre. Speciellt Uxbridge borde leverera bättre ljud om man ser till prislappen. Emberton kan man sänka ner i vattnet 1 meter i upp till 30 minuter vilken är en stor fördel om olyckan skulle vara framme. Speciellt när den tas med till stranden.

➕ Fördelar

  • Enkel Installation av båda högtalarna

  • Airplay2 (Uxbridge)

  • Designen av båda

  • Batteritiden (Emberton)

  • IPX7 (Emberton)

➖ Nackdelar

  • Ljudet kunde varit bättre

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.
Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.
Skriven av Mathias Severyd

Ännu en ny vecka och ännu en ny torsdag - vilket betyder ett nytt avsnitt av Macradion. Veckans avsnitt innehåller allt från teknikstrul till tankar om nya Apple TV.

AirTags har varit på tapeten länge och många var säker på att de skulle ha släppts förra året. Nu visar sig att även förpackningarna skvallrar för just detta.

Appar är något som inte är speciellt dyrt men nu kommer det bli lite billigare att shoppa loss i App Store för oss i Sverige.

Flera hundra fans av både Fortnite och Apple lyckades störa första dagen i rättegången med hjälp av ett telefonnummer.

Spotify Hifi verkar få konkurrens av Apple inom kort och dessutom verkar inte priserna förändras med förbättringen i ljudkvalitet.

Att köpa billiga produkter från Kina leder oftast till besvikelse och när de dessutom lovar funktioner så som HomeKit blir hoppet om kvalitet ännu mindre. Men plötsligt så händer det - typ.