Recension:

MagSafe Mount från Nomad håller vår MagSafe-laddare på plats

Vi har inte blivit helt bortskämda med MagSafe-tillbehör men nu börjar tillverkare sakta men säkert släppa nya produkter.

Idag skall vi ta en titt på Nomads kommande MagSafe Mount som förhoppningsvis gör vår MagSafe-upplevelse lite bättre.

MagSafe Mount är en MagSafe-hållare som är tillverkad i rostfritt stål och har en imponerande vikt på 671 gram. Vänder vi på hållaren så har de limmat fast en gummimatta som skall göra att MagSafe Mount inte rör på sig i onödan. Med i kartongen får vi en liten förvaringspåse för hållaren och själva MagSafe-laddaren som skall placeras i den får vi köpa separat. När vi har placerat MagSafe-laddaren i hållaren så slås vi ganska direkt av hur otroligt snyggt det blev. Det rostfria stålet som är i samma färg som vår iMac och sen den vita cirkeln från MagSafe-laddaren är verkligen en snygg kombination.

MagSafe Mount har sluttande kanter på ovansidan och detta gör att man enkelt kan ta loss ens iPhone från hållaren när man är klar med laddningen. Att använda hållaren istället för att bara ha en lös MagSafe-laddare på skrivbordet är verkligen som natt och dag. Tack vare tyngden och gummimatta på undersidan ligger den blixtstilla på skrivbordet när vi lägger på och tar av vår iPhone från den. Något som däremot inte var lika lätt för oss var att ta loss MagSafe-laddaren ur MagSafe Mount och här fick vi ta i ordentligt innan den poppade ut ur den.

Sammanfattning

MagSafe Mount är en riktigt trevlig produkt och en väldigt enkel sådan. Men designen är genomtänkt och tyngden som är i hållaren är något vi verkligen gillar. Är du ute efter en hållare till skrivbordet, nattduksbordet där du dels vill ha något snyggt men sen även en dedikerad plats där du vet att MagSafe-laddaren alltid ligger så är detta ett givet köp. Prislappen ligger på 49,95 dollar och det kan anses vara lite i överkant men vi tycker ändå det är värt det. Hållaren lanseras den 26 maj och kommer att gå att köpa på bland annat Nomads hemsida.

➕ Fördelar

  • En bra tyngd som gör att den ligger still på bordet

  • Riktigt snygg design

➖ Nackdelar

  • Lite bökigt att få ur MagSafe-laddaren ur hållaren

  • Något hög prislapp

Skriven av Marcus Attefors

AirTags har varit på tapeten länge och många var säker på att de skulle ha släppts förra året. Nu visar sig att även förpackningarna skvallrar för just detta.

Appar är något som inte är speciellt dyrt men nu kommer det bli lite billigare att shoppa loss i App Store för oss i Sverige.

Flera hundra fans av både Fortnite och Apple lyckades störa första dagen i rättegången med hjälp av ett telefonnummer.

Spotify Hifi verkar få konkurrens av Apple inom kort och dessutom verkar inte priserna förändras med förbättringen i ljudkvalitet.

Att köpa billiga produkter från Kina leder oftast till besvikelse och när de dessutom lovar funktioner så som HomeKit blir hoppet om kvalitet ännu mindre. Men plötsligt så händer det - typ.

Apple har äntligen uppdaterat macOS till version 11.3 där vi får stöd för HomePod i stereo via AirPlay2.