Spotify presenterar sin första hårdvara - Car Thing

Vi har länge hört rykten om att Spotify jobbar på egen hårdvara och nu har de presenterat Car Thing.

Car Thing är Spotify's första hårdvara och den riktar in sig på de som vill ha full kontroll över sin musik i bilen. Enheten ser precis ut som de tidigare läckorna och vi möts av en tunn enhet med en skärm och ett stort vridreglage som vi använder för att navigera oss runt mellan spellistor och mycket mer. Den har även en rad fysiska knappar där vi kan lägga in favoritspellistor. Car Thing kopplas in via Bluetooth, USB eller AUX och den skeppas med flertalet fästen så vi kan sätta fast den i fläkten på bilen, i skivläsaren eller instrumentbrädan. Den har även fjärrfältsmikrofoner och går att styra med rösten med Spotify's egna röstassistent.

Car Thing kommer att vara helt gratis till en början för de med ett premiumkonto och som är bosatta i USA. Efter denna startperiod så kommer den kosta 80 dollar och när eller om den kommer till Sverige är fortfarande oklart. Den stora frågan är dock vad denna tillför istället för att ha sin mobiltelefon i bilen, men vem vet den kanske överraskar.

Källa: Spotify

Skriven av Marcus Larsson

AirTags har varit på tapeten länge och många var säker på att de skulle ha släppts förra året. Nu visar sig att även förpackningarna skvallrar för just detta.

Appar är något som inte är speciellt dyrt men nu kommer det bli lite billigare att shoppa loss i App Store för oss i Sverige.

Flera hundra fans av både Fortnite och Apple lyckades störa första dagen i rättegången med hjälp av ett telefonnummer.

Spotify Hifi verkar få konkurrens av Apple inom kort och dessutom verkar inte priserna förändras med förbättringen i ljudkvalitet.

Att köpa billiga produkter från Kina leder oftast till besvikelse och när de dessutom lovar funktioner så som HomeKit blir hoppet om kvalitet ännu mindre. Men plötsligt så händer det - typ.

Apple har äntligen uppdaterat macOS till version 11.3 där vi får stöd för HomePod i stereo via AirPlay2.