Nu kan vi snart spåra tredjepartsprodukter i Hitta-appen

Är du glömsk av dig eller vill ha extra koll på dina nya dyra inköp? Idag berättar Apple lite mer om sitt nya Hitta-nätverk.

I ett pressmeddelande meddelar Apple om ett nytt Hitta-nätverk där tredjepartsprodukter kan spåras via Hitta-appen. Från och med nästa vecka kommer vissa produkter från Belkin, Chipolo och VanMoof dyka upp i Hitta-appen så vi enkelt kan hitta dem om vi tappar bort dem. Fler tillverkare och utvecklare kan ansluta sig till "Find My Network Accessory Program" och precis som med MFi-programmet måste produkten leva upp till Apples krav för att bli godkänd.

Apple meddelar även att de kommer förse tillverkare av chipset med en utkastspecifikation senare i vår och då kommer de kunna använda sig av U1-chippet. Än så länge är det inte så många produkter som kommer ha stöd men som vi skrev innan så kommer bland annat elcyklar från VanMoof, Belkins SOUNDFORM Freedom True Wireless-hörlurar och Chipolos ONE Spot-spårare kommer att gå att spåra i Hitta-appen.

Förhoppningsvis betyder detta även att vi inom kort ser Apples egna trackers AirTags lanseras så vi kan ha koll på plånbok, nycklar och mycket mer.

Källa: Pressmeddelande