Nu kan vi snart spåra tredjepartsprodukter i Hitta-appen

Är du glömsk av dig eller vill ha extra koll på dina nya dyra inköp? Idag berättar Apple lite mer om sitt nya Hitta-nätverk.

I ett pressmeddelande meddelar Apple om ett nytt Hitta-nätverk där tredjepartsprodukter kan spåras via Hitta-appen. Från och med nästa vecka kommer vissa produkter från Belkin, Chipolo och VanMoof dyka upp i Hitta-appen så vi enkelt kan hitta dem om vi tappar bort dem. Fler tillverkare och utvecklare kan ansluta sig till "Find My Network Accessory Program" och precis som med MFi-programmet måste produkten leva upp till Apples krav för att bli godkänd.

Apple meddelar även att de kommer förse tillverkare av chipset med en utkastspecifikation senare i vår och då kommer de kunna använda sig av U1-chippet. Än så länge är det inte så många produkter som kommer ha stöd men som vi skrev innan så kommer bland annat elcyklar från VanMoof, Belkins SOUNDFORM Freedom True Wireless-hörlurar och Chipolos ONE Spot-spårare kommer att gå att spåra i Hitta-appen.

Förhoppningsvis betyder detta även att vi inom kort ser Apples egna trackers AirTags lanseras så vi kan ha koll på plånbok, nycklar och mycket mer.

Källa: Pressmeddelande

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
1 svar

På tisdag är det dags för Apple-event och ett nytt rykte har dykt upp till ytan och vi kanske får se lite mer hårdvara än vad vi först trott.

Vi har inte blivit helt bortskämda med MagSafe-tillbehör men nu börjar tillverkare sakta men säkert släppa nya produkter.

iPhone 13 eller iPhone 12S som troligtvis lanseras till hösten verkar få små förändringar och senaste konceptbilder visar att kameramodulen förändras.

Nya skal och band för Apple Watch kan vara en del av Apples släpp som sker i samband av nästa veckas event.

Nästa vecka är det äntligen dags för Apple-event igen och nu ryktas det om att vi kommer få se en ny Apple Pencil.

Apple Pay har funnit i Sverige ett bra tag nu men vissa banker har tagit längre tid på sig än andra men nu är det dags för Skandia.