Första MacBook Pro med retina-skärm går nu ur tiden

Första MacBook Pro med retina-skärm gjorde ett avtryck på många och att vila ögonen på den skärmen var helt fantastiskt.

I juli förra året meddelade Apple att den första datorn med retina-skärm blev "obselete" eller utrangerad som Apple kallar det i Sverige. Det var MacBook Pro 15" som lanserades i mitten av 2012. Nu är det dags för MacBook Pro 13" att gå samma öde till mötes och denna dator lanserades samtidigt som 15-tummaren, i mitten av 2012.

Det betyder att Apple inte kommer kunna reparera den i några av sina butiker eller hos auktoriserade Apple-servicepartners. Så har du en MacBook Pro 13" som är tillverkad i mitten av 2012 så får du nog överväga att köpa en nyare modell om den går sönder. Vill du se en lista på alla enheter som Apple nu klassar som utrangerade eller vintage kan du göra det här.

Skriven av Marcus Attefors

På tisdag är det dags för Apple-event och ett nytt rykte har dykt upp till ytan och vi kanske får se lite mer hårdvara än vad vi först trott.

Vi har inte blivit helt bortskämda med MagSafe-tillbehör men nu börjar tillverkare sakta men säkert släppa nya produkter.

iPhone 13 eller iPhone 12S som troligtvis lanseras till hösten verkar få små förändringar och senaste konceptbilder visar att kameramodulen förändras.

Nya skal och band för Apple Watch kan vara en del av Apples släpp som sker i samband av nästa veckas event.

Nästa vecka är det äntligen dags för Apple-event igen och nu ryktas det om att vi kommer få se en ny Apple Pencil.

Apple Pay har funnit i Sverige ett bra tag nu men vissa banker har tagit längre tid på sig än andra men nu är det dags för Skandia.