SL får stöd för månadskort i mobilen den 7 april

SL fortsätter sin digitala resa och från och med den sjunde april så kommer vi även kunna lägga in vårt månadskort digitalt.

Dagens Nyheter rapporterar idag att från och med den sjunde april så kommer vi kunna köpa SL:s 7-dagarsbiljett och månadskort direkt via mobilen. Det betyder att vi kan lämna det antika plastkortet hemma och blippa telefonen vid spärrarna. Vi kan redan sedan tidigare köpa engångsbiljetter via Apple Pay men nu utökas det ännu mer. Kristoffer Tamsons säger till DN att även 90-dagarskortet och årskortet kommer att komma i digital form lite längre fram.

Om vi kommer att behöva använda oss av SL:s egna app för att blippa i spärren med till exempel ett månadskort framgår inte men vi hoppas att stöd för expresskollektivtrafikkort kommer.

Källa: DN
Tack för tipset Sperious!

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
5 svar

På tisdag är det dags för Apple-event och ett nytt rykte har dykt upp till ytan och vi kanske får se lite mer hårdvara än vad vi först trott.

Vi har inte blivit helt bortskämda med MagSafe-tillbehör men nu börjar tillverkare sakta men säkert släppa nya produkter.

iPhone 13 eller iPhone 12S som troligtvis lanseras till hösten verkar få små förändringar och senaste konceptbilder visar att kameramodulen förändras.

Nya skal och band för Apple Watch kan vara en del av Apples släpp som sker i samband av nästa veckas event.

Nästa vecka är det äntligen dags för Apple-event igen och nu ryktas det om att vi kommer få se en ny Apple Pencil.

Apple Pay har funnit i Sverige ett bra tag nu men vissa banker har tagit längre tid på sig än andra men nu är det dags för Skandia.