Apple hänvisar till webbapplikationer som alternativ till App Store

Apple fortsätter att tvingas skydda App Stores regler i rättsliga prövningar och i en ansökan kan vi läsa hur Apple ska lyckas behålla status quo.

I ett väntande antitrust klagomål i Australien har Apple ansökt om att stoppa rättslig prövning. I ansökan har Apple lagt fram diverse anledningar varför de själva inte anser att beskrivningen ”App Store är den mest dominanta plattformen för appar” är korrekt. I ansökan tar de bland annat upp det väntande prövningen med Epic Games där de trycker på hur Epic Games gått med på avtalet för App Store för att sedan bryta det.

Apple pekar även på att de inte är den mest sålda smartphone i de flesta länder de säljer och kan därför inte anses vara den dominanta plattformen eller smartphone. Dessutom tar de upp att med webbapplikationer kan utvecklare erbjuda appar till iOS helt utan App Store och dess regler. Apple har flera rättsliga prövningar väntandes runt om i världen gällande antitrust och App Store, däribland Epic Games som är planerad i maj.

Via: 9to5mac

Skriven av Marcus Larsson
Kommentarer
5 svar

På tisdag är det dags för Apple-event och ett nytt rykte har dykt upp till ytan och vi kanske får se lite mer hårdvara än vad vi först trott.

Vi har inte blivit helt bortskämda med MagSafe-tillbehör men nu börjar tillverkare sakta men säkert släppa nya produkter.

iPhone 13 eller iPhone 12S som troligtvis lanseras till hösten verkar få små förändringar och senaste konceptbilder visar att kameramodulen förändras.

Nya skal och band för Apple Watch kan vara en del av Apples släpp som sker i samband av nästa veckas event.

Nästa vecka är det äntligen dags för Apple-event igen och nu ryktas det om att vi kommer få se en ny Apple Pencil.

Apple Pay har funnit i Sverige ett bra tag nu men vissa banker har tagit längre tid på sig än andra men nu är det dags för Skandia.