Fjärrkontrollen till Apple TV får nytt namn

Siri Remote var nog aldrig ett namn som satte sig i hushållen med Apple TV så nu får den lilla fjärrkontrollen sig ett betydligt enklare namn.

I Apples senaste beta för tvOS 14.5 till Apple TV har den omdiskuterade fjärrkontrollen fått sig ett nytt namn. Från att ha gått under namnet Siri Remote verkar nu Apple döpt om den till Apple TV Remote. Troligtvis är det väldigt få som någonsin har kallat fjärrkontrollen för Siri Remote så namnbytet lär inte vara en svår justering för alla hem med en Apple TV.

Apple TV Remote har även varit det officiella namnet i länder som inte haft tillgång till Siri i sin Apple TV om det låter bekant. Även den så kallade Hem-knappen får sig ett namnbyte till TV-knappen i senaste betan och dessa uppdateringar kan vara ett tecken på att Apple har en välbehövlig uppdatering av ny hårdvara på gång för den lilla svarta lådan.

Via: Macrumors

Skriven av Marcus Larsson

Apple Pay har funnit i Sverige ett bra tag nu men vissa banker har tagit längre tid på sig än andra men nu är det dags för Skandia.

Är du trött på att behöva ladda upp dina hörlurar stup i kvarten? Det svenska företaget Urbanista kanske har lösningen.

Dagen D är snart här och snart är det återigen dags för Apple att hålla låda och visa upp nya produkter.

iPhone 12 Mini har rapporterats sälja sämre än sina övriga syskon och produktionen har till och med sagts stoppats till fördel för de med 6.1 tums skärm. Nu verkar det som att detta året blir det sista med en mindre iPhone.

SVT Play fick sig ett ordentligt lyft till Apple TV för ett tag sedan och snart blir appen ännu bättre.

Mini LED kan bli den stora nyheten på Apples event och tråkigt nog kan det också vara anledningen till att vi får vänta tills det släpps.