Fjärrkontrollen till Apple TV får nytt namn

Siri Remote var nog aldrig ett namn som satte sig i hushållen med Apple TV så nu får den lilla fjärrkontrollen sig ett betydligt enklare namn.

I Apples senaste beta för tvOS 14.5 till Apple TV har den omdiskuterade fjärrkontrollen fått sig ett nytt namn. Från att ha gått under namnet Siri Remote verkar nu Apple döpt om den till Apple TV Remote. Troligtvis är det väldigt få som någonsin har kallat fjärrkontrollen för Siri Remote så namnbytet lär inte vara en svår justering för alla hem med en Apple TV.

Apple TV Remote har även varit det officiella namnet i länder som inte haft tillgång till Siri i sin Apple TV om det låter bekant. Även den så kallade Hem-knappen får sig ett namnbyte till TV-knappen i senaste betan och dessa uppdateringar kan vara ett tecken på att Apple har en välbehövlig uppdatering av ny hårdvara på gång för den lilla svarta lådan.

Via: Macrumors

Skriven av Marcus Larsson

På tisdag är det dags för Apple-event och ett nytt rykte har dykt upp till ytan och vi kanske får se lite mer hårdvara än vad vi först trott.

Vi har inte blivit helt bortskämda med MagSafe-tillbehör men nu börjar tillverkare sakta men säkert släppa nya produkter.

iPhone 13 eller iPhone 12S som troligtvis lanseras till hösten verkar få små förändringar och senaste konceptbilder visar att kameramodulen förändras.

Nya skal och band för Apple Watch kan vara en del av Apples släpp som sker i samband av nästa veckas event.

Nästa vecka är det äntligen dags för Apple-event igen och nu ryktas det om att vi kommer få se en ny Apple Pencil.

Apple Pay har funnit i Sverige ett bra tag nu men vissa banker har tagit längre tid på sig än andra men nu är det dags för Skandia.