HomePod Mini har en temperatur- och luftfuktighetssensor

HomePod Mini har ännu inte kommit till Sverige men sedan lansering så ser den lilla högtalaren ut att bli en större succé än stora HomePod.

Bloomberg rapporterar idag att HomePod Mini kommer utrustad med en temperatur- och luftfuktighetssensor. Det är iFixit som har hittat sensorn och den ligger gömd i botten av högtalaren nära strömkabeln. Sensorn är gjord av Texas Instruments och de kallar den "HDC2010 Humidity and Temperature Digital Sensor". Eftersom den är placerad som den är har de konstaterat att sensorn inte används för att mäta fukt och temperatur i själva enheten utan snarare omgivningen.

Sensorn är dock inte aktiverad i skrivande stund och förmodligen har Apple planer på att aktivera den i en kommande uppdatering så vi kan få in sensorns värden i HomeKit.

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.

Källa: Bloomberg
Bild: iFixit

Skriven av Marcus Attefors

På tisdag är det dags för Apple-event och ett nytt rykte har dykt upp till ytan och vi kanske får se lite mer hårdvara än vad vi först trott.

Vi har inte blivit helt bortskämda med MagSafe-tillbehör men nu börjar tillverkare sakta men säkert släppa nya produkter.

iPhone 13 eller iPhone 12S som troligtvis lanseras till hösten verkar få små förändringar och senaste konceptbilder visar att kameramodulen förändras.

Nya skal och band för Apple Watch kan vara en del av Apples släpp som sker i samband av nästa veckas event.

Nästa vecka är det äntligen dags för Apple-event igen och nu ryktas det om att vi kommer få se en ny Apple Pencil.

Apple Pay har funnit i Sverige ett bra tag nu men vissa banker har tagit längre tid på sig än andra men nu är det dags för Skandia.