HomePod Mini har en temperatur- och luftfuktighetssensor

HomePod Mini har ännu inte kommit till Sverige men sedan lansering så ser den lilla högtalaren ut att bli en större succé än stora HomePod.

Bloomberg rapporterar idag att HomePod Mini kommer utrustad med en temperatur- och luftfuktighetssensor. Det är iFixit som har hittat sensorn och den ligger gömd i botten av högtalaren nära strömkabeln. Sensorn är gjord av Texas Instruments och de kallar den "HDC2010 Humidity and Temperature Digital Sensor". Eftersom den är placerad som den är har de konstaterat att sensorn inte används för att mäta fukt och temperatur i själva enheten utan snarare omgivningen.

Sensorn är dock inte aktiverad i skrivande stund och förmodligen har Apple planer på att aktivera den i en kommande uppdatering så vi kan få in sensorns värden i HomeKit.

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.

Källa: Bloomberg
Bild: iFixit

Skriven av Marcus Attefors

Gillar du färgerna på nya iMac men är ute efter en laptop så kanske du har turen på din sida och får fler färgval på kommande MacBook Air-modeller.

AirTag är en smart liten pryl som redan har räddat undertecknad ett par gånger när nycklarna har fått fötter i hemmet.

Ljudigenkänning är en av de senare hjälpmedelsfunktionerna till iPhone och den kan meddela om den hör allt från brandlarm till husdjur.

AirTags har hunnits testats i snart två veckor och internet har som sedvanligt försökt det mesta med den lilla trackern.

AirTag har inte ens funnits på marknaden i två veckor och nu har ett forskarteam lyckas ta kontroll över dess funktioner.

Vi pratar väder och vind samtidigt som vi löser brott med Netatmos snygga och välfungerande helhetssystem.