Brasilien bötfäller Apple då de inte längre skickar med laddare till telefonerna

Förra hösten tog Apple beslutet att inte skicka med någon nätadapter i kartongen till iPhone och nu har de blivit bötfällda för det.

I Brasilien har myndigheterna beslutat att Apple skall böta cirka 17 miljoner svenska kronor för att de inte skickar med någon nätadapter i kartongen med sina telefoner längre. De säger även att eftersom man har tagit bort väsentliga tillbehör så skall detta även speglas i slutpriset för produkten vilket de inte tycker att det gör nu. Det var i höstas som Apple beslutade att ta bort både nätadapter och EarPods och enbart skicka med en USB-C till Lightning-kabel.

Om Apple kommer att överklaga beslutet vet vi ännu inte och det återstår att se om fler länder kommer att ifrågasätta detta.

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.

Via iMore

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
20 svar

På tisdag är det dags för Apple-event och ett nytt rykte har dykt upp till ytan och vi kanske får se lite mer hårdvara än vad vi först trott.

Vi har inte blivit helt bortskämda med MagSafe-tillbehör men nu börjar tillverkare sakta men säkert släppa nya produkter.

iPhone 13 eller iPhone 12S som troligtvis lanseras till hösten verkar få små förändringar och senaste konceptbilder visar att kameramodulen förändras.

Nya skal och band för Apple Watch kan vara en del av Apples släpp som sker i samband av nästa veckas event.

Nästa vecka är det äntligen dags för Apple-event igen och nu ryktas det om att vi kommer få se en ny Apple Pencil.

Apple Pay har funnit i Sverige ett bra tag nu men vissa banker har tagit längre tid på sig än andra men nu är det dags för Skandia.