Brasilien bötfäller Apple då de inte längre skickar med laddare till telefonerna

Förra hösten tog Apple beslutet att inte skicka med någon nätadapter i kartongen till iPhone och nu har de blivit bötfällda för det.

I Brasilien har myndigheterna beslutat att Apple skall böta cirka 17 miljoner svenska kronor för att de inte skickar med någon nätadapter i kartongen med sina telefoner längre. De säger även att eftersom man har tagit bort väsentliga tillbehör så skall detta även speglas i slutpriset för produkten vilket de inte tycker att det gör nu. Det var i höstas som Apple beslutade att ta bort både nätadapter och EarPods och enbart skicka med en USB-C till Lightning-kabel.

Om Apple kommer att överklaga beslutet vet vi ännu inte och det återstår att se om fler länder kommer att ifrågasätta detta.

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.

Via iMore

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
20 svar

Gillar du färgerna på nya iMac men är ute efter en laptop så kanske du har turen på din sida och får fler färgval på kommande MacBook Air-modeller.

AirTag är en smart liten pryl som redan har räddat undertecknad ett par gånger när nycklarna har fått fötter i hemmet.

Ljudigenkänning är en av de senare hjälpmedelsfunktionerna till iPhone och den kan meddela om den hör allt från brandlarm till husdjur.

AirTags har hunnits testats i snart två veckor och internet har som sedvanligt försökt det mesta med den lilla trackern.

AirTag har inte ens funnits på marknaden i två veckor och nu har ett forskarteam lyckas ta kontroll över dess funktioner.

Vi pratar väder och vind samtidigt som vi löser brott med Netatmos snygga och välfungerande helhetssystem.