Analys:

Rekordår för Malware i macOS under förra året

Den gamla skrönan att ”Mac aldrig får virus” är snart ett minne blott då nya undersökningar visar att sabotageprogram ökar lavinartat till plattformen.

En undersökning från Atlas VPN visade att nya sabotageprogram eller malwares satte nya rekord för Apples macOS. Även om det låter skrämmande att det ökade med 1100 procent från året innan är det endast en procent av Windows siffror under samma år.

Enligt undersökningen var det totalt 674,273 nya sabotageprogram som släpptes lös till macOS förra året och är en tråkig men oundviklig utveckling.

Via: 9to5mac

Skriven av Marcus Larsson
Kommentarer
6 svar

På tisdag är det dags för Apple-event och ett nytt rykte har dykt upp till ytan och vi kanske får se lite mer hårdvara än vad vi först trott.

Vi har inte blivit helt bortskämda med MagSafe-tillbehör men nu börjar tillverkare sakta men säkert släppa nya produkter.

iPhone 13 eller iPhone 12S som troligtvis lanseras till hösten verkar få små förändringar och senaste konceptbilder visar att kameramodulen förändras.

Nya skal och band för Apple Watch kan vara en del av Apples släpp som sker i samband av nästa veckas event.

Nästa vecka är det äntligen dags för Apple-event igen och nu ryktas det om att vi kommer få se en ny Apple Pencil.

Apple Pay har funnit i Sverige ett bra tag nu men vissa banker har tagit längre tid på sig än andra men nu är det dags för Skandia.