Apples satsning på förnybar energi genererar en hel del ren el

Apple har satsat ordentligt på att bidra till att kunna framställa ren el och idag berättar de hur det har gått.

Totalt har Apple satsat 4,7 miljarder dollar från gröna obligationer för att kunna framställa ren el. I ett pressmeddelande berättar bolaget idag att under 2020 finansierade de sjutton projekt som skall minska koldioxidutsläppen med 921 000 ton om året. Projekten kommer tillsammans generera 1,2 gigawatt förnybar energi. I sitt pressmeddelande säger Lisa Jackson, Apples Vice President of Environment, Policy and Social Initiatives:

”Apple brinner för att skydda planeten med hjälp av lösningar som stöttar de samhällen där vi är verksamma. Vi har alla ett ansvar att göra allt i vår makt för att bekämpa klimatförändringarna och vår investering på 4,7 miljarder dollar från intäkterna från försäljningen av gröna obligationer är en viktig drivkraft bakom våra satsningar. I slutändan är ren energi en bra affär.”

Bland de olika projekten som Apple har finansierat så har vi ett som inte är allt för långt bort. I närheten av den danska staden Esbjerg hittar vi nu två vindkraftverk som är 200 meter höga som skall producera 62 GWh per år vilket är tillräckligt för att ge ström åt närmare 20 000 hushåll.

Källa: Pressmeddelande

Skriven av Marcus Attefors

På tisdag är det dags för Apple-event och ett nytt rykte har dykt upp till ytan och vi kanske får se lite mer hårdvara än vad vi först trott.

Vi har inte blivit helt bortskämda med MagSafe-tillbehör men nu börjar tillverkare sakta men säkert släppa nya produkter.

iPhone 13 eller iPhone 12S som troligtvis lanseras till hösten verkar få små förändringar och senaste konceptbilder visar att kameramodulen förändras.

Nya skal och band för Apple Watch kan vara en del av Apples släpp som sker i samband av nästa veckas event.

Nästa vecka är det äntligen dags för Apple-event igen och nu ryktas det om att vi kommer få se en ny Apple Pencil.

Apple Pay har funnit i Sverige ett bra tag nu men vissa banker har tagit längre tid på sig än andra men nu är det dags för Skandia.