Recension

Marshall Major IV - lurarna vi knappt behöver ladda

Marshall släppte för en tid sedan deras Major IV. Ett par hörlurar som skröt med en batteritid vi knappt trodde var möjlig.

Designen kommer med Marshalls läderliknande material runt bygeln som för övrigt är relativt tunn och ligger skönt på huvudet och Major IV väger endast 165 gram vilket gör att dom knappt känns när man bär dem. De sitter dessutom tillräckligt fast att de inte lossnar när vi utför lite mer rörliga aktiviter. Hörlurarna kan enkelt vikas ihop för att ta upp mindre plats i exempelvis väskan. På den högra hörluren sitter knappen som även fungerar lite som en spak där vi startar eller stänger av hörlurarna, justerar volymen och byter låt.

Missa inte vår videorecension på vår Youtube-Kanal.

Ljudet är som vi är vana vid när det kommer till Marshall, det vill säga stor vikt på bas med ett fylligt ljud och bra nivå på diskanten. Det finns tyvärr ingen app till dem och vi kan därför inte justera ljudet i någon equalizer. Så det enda sättet att justera ljudet är genom att använda oss av equalizers som finns i dem flesta streaming-tjänsterna. Hörlurarna går även att lyssna med den medföljande 3,5 mm kabeln.

Dessa On-ear lurar kan läcka en del ljud vid högre volym som kan vara värt att tänka på om man vill undvika att störa omgivningen. Även samtal fungerar utmärkt med dessa och båda parter hör varann tydligt då mikrofonen även ser till att filtrera bort vind och annat störande vid samtalen.

Batteritiden är otrolig med sina 80 timmar vilket gör att vi klarar oss väldigt länge på en laddning. När det väl behövs laddning kan vi enkelt ställa dem på en Qi-laddare då de är kompatibla med trådlös laddning. Men föredrar man att ladda med kabel så kommer Major IV även med en USB-C-port.

Sammanfattning

Vi får ett snygga hörlurar som faller undertecknad i smaken med Marshalls rockiga design. Det bjuds på ett bra balanserat ljud, trådlös laddning och en otrolig batteritid som få andra tillverkare kan matcha.

➕ Fördelar

  • Trådlös laddning

  • USB-C anslutning

  • 80 timmars batteritid

➖ Nackdelar

  • Saknar app för egen inställning av equalizer

Namn
Major IV
Tillverkare
Marshall
Färg
Svarta
Anslutning
Bluetooth 5.0
Batteritid
80 timmar
Akustisk konstruktion
Sluten
Högtalarelement
Dynamiska
Hörlursdesign
On-ear
Elementstorlek
40 mm
Vikt
165 gram
Kontroll
Play/Pause, Nästa låt, Volymkontroll, Svarsknapp
Funktioner
Löstagbar kabel, Hopfällbar, Vändbara kåpor, Knappar/styrning anpassat för iPhone, Laddning via USB, QI laddning
Pris
1 190kr

Prisjaktlänk:

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.
Skriven av Mathias Severyd

På tisdag är det dags för Apple-event och ett nytt rykte har dykt upp till ytan och vi kanske får se lite mer hårdvara än vad vi först trott.

Vi har inte blivit helt bortskämda med MagSafe-tillbehör men nu börjar tillverkare sakta men säkert släppa nya produkter.

iPhone 13 eller iPhone 12S som troligtvis lanseras till hösten verkar få små förändringar och senaste konceptbilder visar att kameramodulen förändras.

Nya skal och band för Apple Watch kan vara en del av Apples släpp som sker i samband av nästa veckas event.

Nästa vecka är det äntligen dags för Apple-event igen och nu ryktas det om att vi kommer få se en ny Apple Pencil.

Apple Pay har funnit i Sverige ett bra tag nu men vissa banker har tagit längre tid på sig än andra men nu är det dags för Skandia.