iPhone 12 petade Samsung från tronen under fjärde kvartalet

Ett år av pandemi stoppade inte Apple när det kommer till försäljning och senaste analysen påstår att de toppade listan förra kvartalet.

För första gången på fyra år har Apple lyckats peta ner Samsung från tronen med flest sålda telefoner under årets fjärde kvartal enligt Gartners senaste analys. Tack vara Apples senaste serie iPhone 12 skeppades det över 79 miljoner telefoner vilket var en ökning med 14.9 procent mot fjolårets iPhone 11-serie.

Samsung som brukar toppa listan tappade 11.8 procent och lade sig på andra plats med strax över 62 miljoner telefoner. Med tanke på att pandemin har hämmat tillgången för Apple är det många som spår att även första kvartalet i år kommer visa riktigt bra siffror för Apple.

Skriven av Marcus Larsson
Kommentarer
1 svar

Att ladda våra hörlurar och telefoner kabelfritt börjar bli allt mer utbrett och idag tar vi en titt på Base Station Pro från Nomad.

SkullCandy har släppt ett par hörlurar i budgetklassen som innehåller det mesta som finns i dyrare klasser. Vi tar oss en titt om de kan leverera vad de lovar.

Hur skönt är det inte att få lyssna på en film, favoritpodd eller musik precis innan man somnar? Apple har en lösning så vi inte behöver oroa oss för att ens enhet ska fortsätta spela hela natten.

Att köpa saker på internet och få det hemlevererat är guld värt i dessa Corona-tider men vissa bolag har halkat efter en aning.

The Verge släppte idag bilder på vad de påstår är Sonos kommande högtalare som förväntas visas upp inom kort.

Äntligen dagen före helg och det betyder att det finns ett rykande färskt avsnitt av Macradion.