Apple tar patent på inbäddad Touch ID och Face ID

Av alla patent Apple får godkända så är det alltid några man hoppas lite extra på att det ska bli verklighet av. Det här är ett av dem!

Smartphones fortsätter försöka att få fram skärmar utan ramar eller flärpar och Apple försöker även dom. Senaste patentet talar för att de vill försöka dölja sensorer för Face ID, kamera och Touch ID under displayen men det finns även med det mer ambitiösa sättet att integrera sensorerna i själva skärmen.

Med hjälp av fotodetektorer inbäddat i de tunna lagren i displayen skulle de kunna vara aktiva hela tiden och hitta fler användningsområden medans man använder appar och spel. Ett patent är bara ett patent tills det blir verklighet för oss konsumenter men man kan ju inte låta bli att hoppas på både Face ID och Touch ID i en flärpfri iPhone.

Via: PatentlyApple

Skriven av Marcus Larsson
Kommentarer
2 svar

För alla som vill ta med sina äldre högtalaranläggningar in i teknikens nutid kan Belkin snart ha en lösning för att göra dem kompatibla med AirPlay 2.

Skärmkanter krymper och skärmstorlek växer tillsammans med ny skärmteknik är några av nyheterna som förväntas komma med de nya modellerna.

Signify har uppdaterat sin populära fjärrkontroll som är utplacerade i många hem och vars jobb är att styra vår belysning.

Spotify har sedan urminnes tider känns det som ett gratisalternativ där du kan lyssna på musik men med reklaminslag.

Med macOS 10.14 fick vi möjligheten att aktivera automatisk växling mellan ljust och mörkt läge på vår Mac, men nu finns en app som tar det steget längre.

Då var det torsdag igen och det betyder ett nytt avsnitt av er Apple-doftande podd Macradion.