Apple tar patent på inbäddad Touch ID och Face ID

Av alla patent Apple får godkända så är det alltid några man hoppas lite extra på att det ska bli verklighet av. Det här är ett av dem!

Smartphones fortsätter försöka att få fram skärmar utan ramar eller flärpar och Apple försöker även dom. Senaste patentet talar för att de vill försöka dölja sensorer för Face ID, kamera och Touch ID under displayen men det finns även med det mer ambitiösa sättet att integrera sensorerna i själva skärmen.

Med hjälp av fotodetektorer inbäddat i de tunna lagren i displayen skulle de kunna vara aktiva hela tiden och hitta fler användningsområden medans man använder appar och spel. Ett patent är bara ett patent tills det blir verklighet för oss konsumenter men man kan ju inte låta bli att hoppas på både Face ID och Touch ID i en flärpfri iPhone.

Via: PatentlyApple

Skriven av Marcus Larsson
Kommentarer
2 svar

Att ladda våra hörlurar och telefoner kabelfritt börjar bli allt mer utbrett och idag tar vi en titt på Base Station Pro från Nomad.

SkullCandy har släppt ett par hörlurar i budgetklassen som innehåller det mesta som finns i dyrare klasser. Vi tar oss en titt om de kan leverera vad de lovar.

Hur skönt är det inte att få lyssna på en film, favoritpodd eller musik precis innan man somnar? Apple har en lösning så vi inte behöver oroa oss för att ens enhet ska fortsätta spela hela natten.

Att köpa saker på internet och få det hemlevererat är guld värt i dessa Corona-tider men vissa bolag har halkat efter en aning.

The Verge släppte idag bilder på vad de påstår är Sonos kommande högtalare som förväntas visas upp inom kort.

Äntligen dagen före helg och det betyder att det finns ett rykande färskt avsnitt av Macradion.