Recension:

Vi tar en titt på den uppdaterade Philips Hue Dimmer Switch

Signify har uppdaterat sin populära fjärrkontroll som är utplacerade i många hem och vars jobb är att styra vår belysning.

En design vi känner igen

Bort med det kantiga och istället har vi fått mjukare former som tilltalar åtminstone oss lite mer. Bottenplattan har blivit större på både bredden och längden jämfört med förra versionen. Både kontrollen och bottenplattan har även fått en matt, vit finish som inte glänser lika mycket som sin föregångare. Den går även från fyra fysiska knappar till endast tre där justeringen av ljus görs på en knapp istället för två. Själva ikonerna på fjärrkontrollen är i en ljusare färg som gör att den smälter in lite mer på våra vita väggar. Något som dock inte är lika kul är att knappen i botten nu har en text där det står hue istället för en rund liten cirkel. Denna text hade de gärna fått skippa då det genast förstör det rena utseendet som kontrollen i övrigt har.

Installation och funktioner

Precis som med alla andra produkter i Hue-serien så är installationen busenkel. Man öppnar upp appen och väljer vilken typ av produkt som skall installeras och följer instruktionerna. När den är tillagd så går det välja vad fjärrkontrollen skall styra för något och vad de olika knapptrycken skall göra. Efter detta går det välja att konfigurera den i Hem-appen istället om så önskas. Vill man utöka funktionaliteten ännu mer så kan vi rekommendera appen iConnectHue. I den kan vi ställa in betydligt mer saker för fjärrkontrollen än vad som går i Hem- och Philips Hue-appen.

Användning

När det kommer till användning så är det svåraste att lära hjärnan att vi numera släcker lampor med översta knappen jämfört med nedersta på gamla fjärrkontrollen. Speciellt förvirrande blir det om vi har både gamla och nya kontroller i hemmet men tids nog får vi nog ta att byta ut samtliga till de nya. Anledningen till att vi faktiskt vill byta ut de gamla är på grund av designen. Fast ändringarna inte är gigantiska så tycker vi att de nya kontrollernas mjuka design med en mattare vit färg smälter in bättre på väggen än de gamla.

Sammanfattning

Den nya Philips Hue Dimmer Switch är en liten men nödvändig uppdatering med ett modernare formspråk som verkligen tilltalar oss. Borta är den glansiga ytan och den nya smälter in fint på väggen. Funktionsmässigt är det inte någon skillnad från den gamla så är du nöjd med dem så finns det egentligen ingen anledning att byta. Om vi skall klaga på något så är det att de gärna hade fått slopa den stora hue-texten på nedersta knappen. Prislappen ligger från 249 kronor i skrivande stund.

➕ Fördelar

  • Snygg och stilren design

  • Enkel att komma igång med

  • Prisvärd

➖ Nackdelar

  • Trist placering av loggan

  • Bytet av knappar på den gamla och nya kontrollen kan förvirra

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.
Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
1 svar

På tisdag är det dags för Apple-event och ett nytt rykte har dykt upp till ytan och vi kanske får se lite mer hårdvara än vad vi först trott.

Vi har inte blivit helt bortskämda med MagSafe-tillbehör men nu börjar tillverkare sakta men säkert släppa nya produkter.

iPhone 13 eller iPhone 12S som troligtvis lanseras till hösten verkar få små förändringar och senaste konceptbilder visar att kameramodulen förändras.

Nya skal och band för Apple Watch kan vara en del av Apples släpp som sker i samband av nästa veckas event.

Nästa vecka är det äntligen dags för Apple-event igen och nu ryktas det om att vi kommer få se en ny Apple Pencil.

Apple Pay har funnit i Sverige ett bra tag nu men vissa banker har tagit längre tid på sig än andra men nu är det dags för Skandia.