Apple Music betalar mer licensavgifter i USA än Spotify

Idag släppte den ideella organisationen Mechanical Licensing Collective sina siffror över hur mycket licensavgifter de har samlat in och Apple låg i toppen.

Mechanical Licensing Collective (MLC) är en ideell organisation som utsetts av den amerikanska staten för att med ett enklare system se till att royalties betalas ut rätt. Tidigare har allt gått efter ett system där lyssningar per enskild låt lett till ofantlig med data som har försvårat möjligheterna att kontrollera om siffrorna stämmer.

Efter en månad med det nya systemet har MLC avslöjat hur mycket i licensavgifter de samlat in från musikstreamingtjänster i USA. Från 20 olika tjänster har en månad dragit in över 424 miljoner dollar och Apple betalade största notan som låg på 163,3 miljoner dollar med Spotify flåsandes i nacken med sina 152,2 miljoner dollar. Man får väl ta siffrorna som att Apple Music verkar spelas flitigt i staterna.

Via: 9to5mac

Skriven av Marcus Larsson

För alla som vill ta med sina äldre högtalaranläggningar in i teknikens nutid kan Belkin snart ha en lösning för att göra dem kompatibla med AirPlay 2.

Skärmkanter krymper och skärmstorlek växer tillsammans med ny skärmteknik är några av nyheterna som förväntas komma med de nya modellerna.

Signify har uppdaterat sin populära fjärrkontroll som är utplacerade i många hem och vars jobb är att styra vår belysning.

Spotify har sedan urminnes tider känns det som ett gratisalternativ där du kan lyssna på musik men med reklaminslag.

Med macOS 10.14 fick vi möjligheten att aktivera automatisk växling mellan ljust och mörkt läge på vår Mac, men nu finns en app som tar det steget längre.

Då var det torsdag igen och det betyder ett nytt avsnitt av er Apple-doftande podd Macradion.