Apple Music betalar mer licensavgifter i USA än Spotify

Idag släppte den ideella organisationen Mechanical Licensing Collective sina siffror över hur mycket licensavgifter de har samlat in och Apple låg i toppen.

Mechanical Licensing Collective (MLC) är en ideell organisation som utsetts av den amerikanska staten för att med ett enklare system se till att royalties betalas ut rätt. Tidigare har allt gått efter ett system där lyssningar per enskild låt lett till ofantlig med data som har försvårat möjligheterna att kontrollera om siffrorna stämmer.

Efter en månad med det nya systemet har MLC avslöjat hur mycket i licensavgifter de samlat in från musikstreamingtjänster i USA. Från 20 olika tjänster har en månad dragit in över 424 miljoner dollar och Apple betalade största notan som låg på 163,3 miljoner dollar med Spotify flåsandes i nacken med sina 152,2 miljoner dollar. Man får väl ta siffrorna som att Apple Music verkar spelas flitigt i staterna.

Via: 9to5mac

Skriven av Marcus Larsson

Att ladda våra hörlurar och telefoner kabelfritt börjar bli allt mer utbrett och idag tar vi en titt på Base Station Pro från Nomad.

SkullCandy har släppt ett par hörlurar i budgetklassen som innehåller det mesta som finns i dyrare klasser. Vi tar oss en titt om de kan leverera vad de lovar.

Hur skönt är det inte att få lyssna på en film, favoritpodd eller musik precis innan man somnar? Apple har en lösning så vi inte behöver oroa oss för att ens enhet ska fortsätta spela hela natten.

Att köpa saker på internet och få det hemlevererat är guld värt i dessa Corona-tider men vissa bolag har halkat efter en aning.

The Verge släppte idag bilder på vad de påstår är Sonos kommande högtalare som förväntas visas upp inom kort.

Äntligen dagen före helg och det betyder att det finns ett rykande färskt avsnitt av Macradion.