Microsoft börjar testa webbversion av xCloud

Vi var många som blev besvikna när vi insåg att xCloud inte kommer att lanseras som app på iOS- och iPadOS-enheter men nu kan en webbversion vara på ingång.

På grund av Apples riktlinjer i App Store så ser det mörkt ut för xCloud som renodlad app till iOS- och iPad-enheter. Men sidan The Verge rapporterar att Microsoft internt håller på att testa en webbaserad version av speltjänsten. Med ett xCloud-abonnemang kan användare spela sina favoritspel direkt från molnet på sin dator, surfplatta och iPad och har vi tur kanske detta i framtiden kommer att gå att göra direkt via Safari.

Om Microsoft får till det så betyder det att de kan kringgå App Store helt och således kan vi som har en iPhone eller iPad avnjuta spelbiblioteket som xCloud kommer att erbjuda. Tjänsten förväntas lanseras någon gång i vår och om det även kommer en webbaserad version då återstår att se.

Via The Verge

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
1 svar

För alla som vill ta med sina äldre högtalaranläggningar in i teknikens nutid kan Belkin snart ha en lösning för att göra dem kompatibla med AirPlay 2.

Skärmkanter krymper och skärmstorlek växer tillsammans med ny skärmteknik är några av nyheterna som förväntas komma med de nya modellerna.

Signify har uppdaterat sin populära fjärrkontroll som är utplacerade i många hem och vars jobb är att styra vår belysning.

Spotify har sedan urminnes tider känns det som ett gratisalternativ där du kan lyssna på musik men med reklaminslag.

Med macOS 10.14 fick vi möjligheten att aktivera automatisk växling mellan ljust och mörkt läge på vår Mac, men nu finns en app som tar det steget längre.

Då var det torsdag igen och det betyder ett nytt avsnitt av er Apple-doftande podd Macradion.