Apple och Prepear når överenskommelse om logga

En av Apples mer uppmärksammade fall i rätten har varit det mot Prepear - en app för måltidsplanering som råkar ha ett päron som logga.

I augusti 2020 lämnade Apple in en stämningsansökan mot Prepear som är en app och hemsida för måltidsplanering och recept. Anledningen till det var att Prepears logga påminde för mycket om äpplet som pryder Apples produkter. Att Prepear varken har med teknikprylar att göra eller ens har ett äpple som logga gjorde ingen skillnad och Apple siktade mot rättsligt avgörande.

Nu har båda parter kommit överens och det enda som krävdes var att skala av en del av lövet som sitter i stjälken på Prepears logga för att Apple skulle bli nöjda. Apple har inte uttalat sig om händelsen och man blir genast nyfiken på vad det har kostat båda parter att ändra utseendet på lövet.

Via: 9to5mac

Skriven av Marcus Larsson

För alla som vill ta med sina äldre högtalaranläggningar in i teknikens nutid kan Belkin snart ha en lösning för att göra dem kompatibla med AirPlay 2.

Skärmkanter krymper och skärmstorlek växer tillsammans med ny skärmteknik är några av nyheterna som förväntas komma med de nya modellerna.

Signify har uppdaterat sin populära fjärrkontroll som är utplacerade i många hem och vars jobb är att styra vår belysning.

Spotify har sedan urminnes tider känns det som ett gratisalternativ där du kan lyssna på musik men med reklaminslag.

Med macOS 10.14 fick vi möjligheten att aktivera automatisk växling mellan ljust och mörkt läge på vår Mac, men nu finns en app som tar det steget längre.

Då var det torsdag igen och det betyder ett nytt avsnitt av er Apple-doftande podd Macradion.