Utvecklare larmar om bedrägeri-appar i App Store

Appar som försöker lura en på pengar har funnits sedan App Store öppnade upp dörrarna för över 10 år sedan. Nu försöker en utvecklare hjälpa användare att se vilka som är opålitliga.

Utvecklaren Kosta Eleftheriou driver ett korståg på Twitter för att få Apple att rensa App Store från alla bedrägeri-appar som utnyttjar användare på pengar. Det hela började med att Kosta la märke till att någon använde sig av hans produkt och marknadsföring för sin app FlickType på Facebook. Men annonsen länkade till en kopia av hans app som var av mycket sämre kvalitet och som tog ut en prenumeration veckovis utan möjlighet att pröva appen innan.

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.

Sedan menar Kosta att fejkade betygsättningar tillsammans med betalningar från ovetande användare generar rätt algoritm i App Store vilket gör att appen får mer strålkastarljus på sig. Apple har nu tagit bort just den appen men Kosta menar att det finns mängder kvar som drar in uppåt fem miljoner dollar årligen på detta viset och försöker nu hjälpa användare genom Twitter att kunna se vad som är opålitliga appar.

Via: Macrumors