Siri och Spotify blir kompisar i iOS 14.5

För ett par dagar sedan släppte Apple betan av iOS 14.5 och det var en nyhet som många missade i betan.

I den senaste betan av iOS 14.5 fick vi funktioner som att kunna låsa upp vår iPhone med vår Apple Watch om vi har ansiktsmask på oss. Men en funktion gick oss obemärkt förbi och det var att vi kan ställa in vilken streaming-app för musik som skall vara standard med Siri.

Efter att vi har installerat betan så kan vi nu säga "Hej Siri, spela en låt", då dyker det upp en lista med våra installerade appar och vi kan välja vilken Siri skall använda sig av framöver. När det är klart kan vi säga "Hej Siri, spela Metallica" och då öppnas det med den valda appen. Detta är något många Spotify-användare har väntat länge på och nu är det inte långt kvar innan det släpps i skarp version till alla.

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.
Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
4 svar

Om årets telefoner från Apple vågar ta det olycksbådande namnet iPhone 13 eller inte får vi se men Kuo går ut med allt han tror sig veta om modellerna.

Det är långt kvar till 2022 men Ming-Chi Kuo verkar sig tro vad Apple kommer göra med sina iPhones det året.

Att köpa till ett tangentbordsfodral till sin iPad börjar bli en självklarhet och vi har fått testa ZAGGs senaste tillskott på marknaden.

För alla som vill ta med sina äldre högtalaranläggningar in i teknikens nutid kan Belkin snart ha en lösning för att göra dem kompatibla med AirPlay 2.

Skärmkanter krymper och skärmstorlek växer tillsammans med ny skärmteknik är några av nyheterna som förväntas komma med de nya modellerna.

Signify har uppdaterat sin populära fjärrkontroll som är utplacerade i många hem och vars jobb är att styra vår belysning.