Nu kan du ha Shazam som widget på din iPhone

En av funktionerna som kom med iOS 14 var möjligheten att ha widgets på hemskärmen och nu har Shazam släppt en uppdatering som möjliggör det.

Det Apple-ägda Shazam är en smart tjänst för dig som hör en låt som du inte vet namnet på. Med ett knapptryck så identifieras låten och du kan sedan direkt öppna den i antingen Apple Music eller Spotify. Igår släppte Shazam version 14.4 och i den var en av nyheterna att vi nu kan ha appen som en widget. Totalt går det att välja på tre storlekar och om vi lägger den på hemskärmen kan vi se de senaste identifierade låtarna vi har haft.

Det tråkiga med widgets är att de än så länge bara kan visa information, vad exakt vi får för nytta av denna widget är lite oklart. Hade vi istället kunnat styra saker så hade det varit en perfekt widget för att snabbt kunna identifiera en låt. Vi hoppas att Apple utökar funktionaliteten i widgets när iOS 15 kommer. Är du sugen på att testa Shazam's widgets så är det bara att gå in i App Store och uppdatera till den senaste versionen.

Skriven av Marcus Attefors

Mophie har släppt en batteriladdare som är helt dedikerad till Apples enheter och med denna i packningen på nästa tältresa kan du ladda allt.

Våren börjar titta fram och trots att tekniksläppen har varit få hittills under 2021 så har vi hunnit med en hel del.

Om du är nyfiken på att pröva om gräset är grönare på andra sidan så erbjuder Samsung nu ett sätt att pröva Android i din iPhone.

Dummy-enheter kan vara en indikation på vad vi kommer att få se från Apple och om detta stämmer verkar det som att iPad Mini endast får en intern uppdatering.

Då var det äntligen torsdag och idag har gänget drabbats av förkylningar och är inte i sitt piggaste utförande.

Flera rykten har pekat mot att Apple kan släppa årets iPad Pro i mitten av april och eventuellt kan detta betyda nästa tisdag.