Senaste betan av macOS Big Sur bjuder på flera nyheter

Apple fortsätter att göra sina mjukvaror bättre och i den senaste beta-versionen av macOS Big Sur bjuds på en hel del nyheter.

I skrivande stund finns betan endast tillgänglig för dem med ett utvecklarkonto men lär släppas som publik beta inom kort också så alla som vill kan prova den nya versionen, men vad är då egentligen nytt?

Safari får en rad nya funktioner

Nytt i Safari är att startsidan nu har utökad funktionalitet så vi kan möblera om kategorierna som vi själva vill. Utvecklare kommer även kunna skapa tillägg som syns på startsidan som visar viss information, det skulle kunna vara allt från väder till senaste aktie-kurserna. Så det skall verkligen bli spännande att se vad utvecklare kommer göra för tillägg till startsidan.

iOS och iPadOS-appar på blir också bättre på alla M1-datorer och det finns nu en helt ny inställningsruta som ger oss mer kontroll över tangentbordskommandon för pekalternativ. iPadOS-appar startar nu även i ett större fönster om skärmstorleken tillåter det. Det går nu även att sortera påminnelser efter titel, prioritet, förfallodatum eller när du skapade dem. Det går även att göra en lista som kan skrivas ut och bocka av med penna. Äger du två HomePods som är stereokopplade kan du nu även välja att dessa alltid skall vara kopplade till din dator men funktionen är ännu inte helt stabil. Värt att notera är att HomePod-högtalarna enbart spelar upp ljud från musik- och video i appar medans systemljud från datorn spelas upp via datorns egna högtalare.

Sist men inte minst får vi nu en Made For You-genväg till Apple Music.

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.
Skriven av Marcus Attefors

Mophie har släppt en batteriladdare som är helt dedikerad till Apples enheter och med denna i packningen på nästa tältresa kan du ladda allt.

Våren börjar titta fram och trots att tekniksläppen har varit få hittills under 2021 så har vi hunnit med en hel del.

Om du är nyfiken på att pröva om gräset är grönare på andra sidan så erbjuder Samsung nu ett sätt att pröva Android i din iPhone.

Dummy-enheter kan vara en indikation på vad vi kommer att få se från Apple och om detta stämmer verkar det som att iPad Mini endast får en intern uppdatering.

Då var det äntligen torsdag och idag har gänget drabbats av förkylningar och är inte i sitt piggaste utförande.

Flera rykten har pekat mot att Apple kan släppa årets iPad Pro i mitten av april och eventuellt kan detta betyda nästa tisdag.