Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Det här är nytt i första betan av iOS 14.5

Apple släppte idag utvecklarversionen av iOS 14.5 och det bjöd på en helt klart efterlängtad funktion.

I den nya beta-versionen av iOS 14.5 så har Apple löst en sak som många nog har märkt av i den rådande pandemin - problemet med att låsa upp Face ID om du har mask. Om du äger en Apple Watch så kan du nu ställa in att Face ID skall låsa upp din telefon fast den känner av att du har mask, men kravet är då att du har en Apple Watch på armen. Det kräver dock att du även uppdaterar din Apple Watch till senaste betan. Värt att nämna är att om du skall använda Apple Pay eller köpa appar i App Store så krävs det att masken avlägsnas.

När iPhone 12-serien lanserades så fick vi även stöd för 5G men tyvärr har detta inte fungerat för dem som har två SIM-kort i telefonen. Detta är nu löst så nu kommer du kunna ha ett fysiskt SIM och ett eSIM i din telefon och kunna avnjuta 5G-hastigheter.

Något annat som är aktiverat i den nya betan är Apples omtalade sekretessändringar som Facebook inte tycker om. Anledningen till att den inte är så omtyckt av andra bolag är för att det betyder minskade reklamintäkter. Detta då användarna nu måste godkänna att apptillverkarna får tillgång till deras IDFA (Identifier for Advertisers) som gör det enklare att rikta anpassad reklam och följa användarens aktivitet i appar och på hemsidor.

iOS 14.5 har även lagt till stöd för nya Xbox- och PS5-kontrollerna så vi kan använda dem på vår iPad och iPhone. Det går nu även att be Siri ringa räddningstjänsten och då kommer ett helt nytt UI upp som räknar ned ifall man ångrar sig.

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.