Det här är nytt i första betan av iOS 14.5

Apple släppte idag utvecklarversionen av iOS 14.5 och det bjöd på en helt klart efterlängtad funktion.

I den nya beta-versionen av iOS 14.5 så har Apple löst en sak som många nog har märkt av i den rådande pandemin - problemet med att låsa upp Face ID om du har mask. Om du äger en Apple Watch så kan du nu ställa in att Face ID skall låsa upp din telefon fast den känner av att du har mask, men kravet är då att du har en Apple Watch på armen. Det kräver dock att du även uppdaterar din Apple Watch till senaste betan. Värt att nämna är att om du skall använda Apple Pay eller köpa appar i App Store så krävs det att masken avlägsnas.

När iPhone 12-serien lanserades så fick vi även stöd för 5G men tyvärr har detta inte fungerat för dem som har två SIM-kort i telefonen. Detta är nu löst så nu kommer du kunna ha ett fysiskt SIM och ett eSIM i din telefon och kunna avnjuta 5G-hastigheter.

Något annat som är aktiverat i den nya betan är Apples omtalade sekretessändringar som Facebook inte tycker om. Anledningen till att den inte är så omtyckt av andra bolag är för att det betyder minskade reklamintäkter. Detta då användarna nu måste godkänna att apptillverkarna får tillgång till deras IDFA (Identifier for Advertisers) som gör det enklare att rikta anpassad reklam och följa användarens aktivitet i appar och på hemsidor.

iOS 14.5 har även lagt till stöd för nya Xbox- och PS5-kontrollerna så vi kan använda dem på vår iPad och iPhone. Det går nu även att be Siri ringa räddningstjänsten och då kommer ett helt nytt UI upp som räknar ned ifall man ångrar sig.

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
1 svar

På tisdag är det dags för Apple-event och ett nytt rykte har dykt upp till ytan och vi kanske får se lite mer hårdvara än vad vi först trott.

Vi har inte blivit helt bortskämda med MagSafe-tillbehör men nu börjar tillverkare sakta men säkert släppa nya produkter.

iPhone 13 eller iPhone 12S som troligtvis lanseras till hösten verkar få små förändringar och senaste konceptbilder visar att kameramodulen förändras.

Nya skal och band för Apple Watch kan vara en del av Apples släpp som sker i samband av nästa veckas event.

Nästa vecka är det äntligen dags för Apple-event igen och nu ryktas det om att vi kommer få se en ny Apple Pencil.

Apple Pay har funnit i Sverige ett bra tag nu men vissa banker har tagit längre tid på sig än andra men nu är det dags för Skandia.