Recension:

Vi testar det smidiga MacBook- och iPad-stället ParcSlope

TwelveSouth är i farten igen med en ny produkt och denna gång är det ett lågprofil-ställ till vår iPad och MacBook.

Vi är nog många i dessa tider som sitter med vår dator och jobbar vid köksbordet, vid TV-bordet eller kanske till och med strykbrädan. Idag skall vi titta närmare på ParcSlope som gör hemmarbetet lite mera ergonomiskt.

Precis som TwelveSouths andra bordsställ så är ParcSlope tillverkad i en bit metall utan några lösa delar. På ovansidan har de valt vad vi gissar är silikon för att hålla vår iPad eller MacBook på plats när den är placerad i stället. På baksidan av stället har vi även ett hål som vi kan dra strömsladd och annat igenom så vi får rent och fint på skrivbordet. ParcSlope är vinklat 18 grader så vi dels slipper belasta handlederna när vi skriver på vår dator samt att vinkeln är så pass låg så vi kan använda Apple Pencil på vår iPad med stället.

Att arbeta på ParcSlope var till en början en liten omställning men nu en vecka senare så känns det nästan konstigt att skriva på vår dator när den ligger platt på bordet. Det blir verkligen en avlastning för handlederna och att skärmen kommer upp lite är också väldigt trevligt. ParcSlope har en design som gör att det passar utmärkt i vår Apple-miljö på skrivbordet.

Sammanfattning

ParcSlope är ett utmärkt ställ för alla som arbetar hemma nu på sina provisoriska eller fasta kontor. Vinkeln på 18 grader gör arbetsdagen lite trevligare och att skärmen kommer upp en bit är tacksamt för alla Teams-möten som görs. Att det även kommer med en design som matchar in i vår Apple-värld gör inte saken sämre. Prislappen ligger i skrivande stund på 649 kronor.

➕ Fördelar

  • Snygg och stilren design

  • Går att använda med både MacBook och iPad

➖ Nackdelar

  • Priset kunde varit en hundring lägre

Skriven av Marcus Attefors

På tisdag är det dags för Apple-event och ett nytt rykte har dykt upp till ytan och vi kanske får se lite mer hårdvara än vad vi först trott.

Vi har inte blivit helt bortskämda med MagSafe-tillbehör men nu börjar tillverkare sakta men säkert släppa nya produkter.

iPhone 13 eller iPhone 12S som troligtvis lanseras till hösten verkar få små förändringar och senaste konceptbilder visar att kameramodulen förändras.

Nya skal och band för Apple Watch kan vara en del av Apples släpp som sker i samband av nästa veckas event.

Nästa vecka är det äntligen dags för Apple-event igen och nu ryktas det om att vi kommer få se en ny Apple Pencil.

Apple Pay har funnit i Sverige ett bra tag nu men vissa banker har tagit längre tid på sig än andra men nu är det dags för Skandia.