Mark Zuckerberg fortsätter rikta kritik mot Apple under Facebooks kvartalsrapport

Både Apple och Facebook har släppt sina kvartalsrapporter och den sistnämnda hade en hel del att säga om kommande uppdateringen av iOS 14.

Under gårdagens kvartalsrapport för Facebook hade dess VD Mark Zuckerberg en hel del att säga om Apple och dess kommande sekretessändringar med nästa version av iOS 14. Zuckerberg sade bland annat att Apple använder sin dominanta position till att förhindra för deras appar och att Apple nu är en av deras största konkurrenter. Zuckerberg menar att Apples drag till att förhindra för Facebook gynnar deras egna appar såsom iMessage och FaceTime. Redan under nästa beta kommer Apples nya sekretessfunktion rullas ut och kommer att släppas skarpt någon gång under våren.

Även Google har uttalat sig i ett blogginlägg riktat till utvecklare att deras intäkter genom Google Ads kan påverkas på iOS när uppdateringen rullas ut och att Google själva kommer att radera spårning av användardata på sina appar till iOS. Med tanke på hur mycket data Google redan får in genom sina egna plattformar så som Chrome och Android väntar inte samma problem för dem som för Facebook.

Via: Macrumors

Skriven av Marcus Larsson
Kommentarer
8 svar

För alla som vill ta med sina äldre högtalaranläggningar in i teknikens nutid kan Belkin snart ha en lösning för att göra dem kompatibla med AirPlay 2.

Skärmkanter krymper och skärmstorlek växer tillsammans med ny skärmteknik är några av nyheterna som förväntas komma med de nya modellerna.

Signify har uppdaterat sin populära fjärrkontroll som är utplacerade i många hem och vars jobb är att styra vår belysning.

Spotify har sedan urminnes tider känns det som ett gratisalternativ där du kan lyssna på musik men med reklaminslag.

Med macOS 10.14 fick vi möjligheten att aktivera automatisk växling mellan ljust och mörkt läge på vår Mac, men nu finns en app som tar det steget längre.

Då var det torsdag igen och det betyder ett nytt avsnitt av er Apple-doftande podd Macradion.