Rykte:

Mark Gurman påstås avslöja nästan allt om Apples VR headset

Mark Gurman har släppt en artikel som skvallrar om både pris och funktioner för Apples VR headset. Även om priset verkar bli saftigt kan den komma med mer kraft än Apples chip M1.

Bloombergs Mark Gurman avlossar en rejäl skopa med rykten om Apples kommande VR headset. I sin artikel skriver Gurman att Apples första försök med VR har genomgått designförändringar som lett från att drivas från en annan enhet så som en Mac till att bli en helt egen portabel enhet. Enligt hans källor kommer enheten använda sig av ett Apple Silicon chip med högre prestanda än nuvarande M1 chippet.

Fullmatad
Detta kommer behövas då det även sägs att displayerna i dess headset kommer vara extremt högupplösta. Detta kräver hög grafikprestanda och på grund av det har även Apple tvingats sätta in en fläkt i enheten som ska se till att kyla ner det pressade chipet. Detta i sin tur har lett till att exteriören kommer att använda sig av plast och textilier för att hålla nere vikten. Andra ambitiösa påståenden är att den kommer ha ett system för att kunna justeras för användares receptbelagda linser och ett inbyggt surroundljud.

Enheten kommer främst att rikta sig till tredimensionellt spelande, film och kommunikation och även om enheten sägs ha en kamera på chassit så skall AR-användningen ”vara begränsad”. Apple spås se första generationen som en nischprodukt som kommer säljas i ungefär samma takt som deras dyraste dator - Mac Pro.

Saftig prislapp
Med tanke på att Gurman skriver att priset optimistiskt sett kan landa en bit norr om 900 dollar så kan det bli svårsålt när bland andra Oculus erbjuder ett headset för mindre än hälften. Gurman skriver även att den är i slutskedet av testperioden och kan fortfarande skrotas om Apple inte tror på produkten men skulle den godkännas kan den lanseras som tidigast nästa år. Dess användningsområden skulle kunna bana väg för Apples AR glasögon som ryktas lanseras året därpå, 2023.

Via: iMore

Skriven av Marcus Larsson
Kommentarer
1 svar

Hur skönt är det inte att få lyssna på en film, favoritpodd eller musik precis innan man somnar? Apple har en lösning så vi inte behöver oroa oss för att ens enhet ska fortsätta spela hela natten.

Att köpa saker på internet och få det hemlevererat är guld värt i dessa Corona-tider men vissa bolag har halkat efter en aning.

The Verge släppte idag bilder på vad de påstår är Sonos kommande högtalare som förväntas visas upp inom kort.

Äntligen dagen före helg och det betyder att det finns ett rykande färskt avsnitt av Macradion.

Kan en ny Apple Pencil vara på gång med en uppdatering av iPad Pro? Det försöker åtminstone den här källan antyda.

Även om Apple alldeles nyligen presenterade en ny version av MagSafe med iPhone 12-serien så verkar det som att ännu en variant kan vara på gång.