Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

En version av Linux finns nu tillgänglig för Apple Silicon

Många har försökt att få olika operativsystem att fungera med Apple Silicon och nu har Corellium släppt en variant av Ubuntu som fungerar med M1.

En fullt fungerande version av Linux har tagits fram av de amerikanska utvecklarna från Corellium. Det är en variant av Ubuntu som anpassats för Apple Silicon och går redan nu att ladda ner från Corelliums github. Versionen nyttjar dock inte Apple Silicons grafikkrets och använder sig istället av mjukvaruacceleration.

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.

För den oerfarne kan det vara bäst att vänta lite på de kommande instruktionerna för installationen innan man ger sig på att få Ubuntu till sin M1 Mac.

Via: Macrumors

Skriven av Marcus Larsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.