En version av Linux finns nu tillgänglig för Apple Silicon

Många har försökt att få olika operativsystem att fungera med Apple Silicon och nu har Corellium släppt en variant av Ubuntu som fungerar med M1.

En fullt fungerande version av Linux har tagits fram av de amerikanska utvecklarna från Corellium. Det är en variant av Ubuntu som anpassats för Apple Silicon och går redan nu att ladda ner från Corelliums github. Versionen nyttjar dock inte Apple Silicons grafikkrets och använder sig istället av mjukvaruacceleration.

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.

För den oerfarne kan det vara bäst att vänta lite på de kommande instruktionerna för installationen innan man ger sig på att få Ubuntu till sin M1 Mac.

Via: Macrumors

Skriven av Marcus Larsson

Hur skönt är det inte att få lyssna på en film, favoritpodd eller musik precis innan man somnar? Apple har en lösning så vi inte behöver oroa oss för att ens enhet ska fortsätta spela hela natten.

Att köpa saker på internet och få det hemlevererat är guld värt i dessa Corona-tider men vissa bolag har halkat efter en aning.

The Verge släppte idag bilder på vad de påstår är Sonos kommande högtalare som förväntas visas upp inom kort.

Äntligen dagen före helg och det betyder att det finns ett rykande färskt avsnitt av Macradion.

Kan en ny Apple Pencil vara på gång med en uppdatering av iPad Pro? Det försöker åtminstone den här källan antyda.

Även om Apple alldeles nyligen presenterade en ny version av MagSafe med iPhone 12-serien så verkar det som att ännu en variant kan vara på gång.