Rykte:

Apple jobbar på en prenumerationstjänst för Podcaster

Spotifys enorma satsning på podcasts har lett till att ändra helt på spelreglerna och Apple verkar nu göra sig redo att inte tappa marknaden.

Enligt en anonym källa till The Information ska Apple arbeta på att släppa ännu en streamingtjänst. Nämligen en prenumerationstjänst för Podcaster där Apple ska bemöta bland andra Spotify och Amazon som fortsätter att sno åt sig aktörer på den marknaden med löften om mer pengar för deras arbete. Spotify har lagt ungefär 800 miljoner dollar på att köpa upp program till deras plattform och Apple har än så länge låtit skapare till deras app Podcaster stå helt själva för intäkter genom exempelvis reklaminslag.

Med prenumerationsintäkter skulle Apple kunna erbjuda utbetalningar till program baserat på antal spelningar och speltid. Hur detta skulle kunna påverka hur vi konsumerar Podcaster idag får framtiden utvisa men en sak är säker - Macradion har än så länge inga planer på att gömma sig bakom en betalvägg.

Skriven av Marcus Larsson
Kommentarer
3 svar

Att ladda våra hörlurar och telefoner kabelfritt börjar bli allt mer utbrett och idag tar vi en titt på Base Station Pro från Nomad.

SkullCandy har släppt ett par hörlurar i budgetklassen som innehåller det mesta som finns i dyrare klasser. Vi tar oss en titt om de kan leverera vad de lovar.

Hur skönt är det inte att få lyssna på en film, favoritpodd eller musik precis innan man somnar? Apple har en lösning så vi inte behöver oroa oss för att ens enhet ska fortsätta spela hela natten.

Att köpa saker på internet och få det hemlevererat är guld värt i dessa Corona-tider men vissa bolag har halkat efter en aning.

The Verge släppte idag bilder på vad de påstår är Sonos kommande högtalare som förväntas visas upp inom kort.

Äntligen dagen före helg och det betyder att det finns ett rykande färskt avsnitt av Macradion.