Gurman: Apple testar vikbar iPhone samt Touch ID under skärmen

Mark Gurman har släppt många nyheter idag men lite godis hade han kvar att förtälja om kommande iPhone-modeller.

Gurman säger att Apple är i startgroparna och håller på att titta på en vikbar iPhone. Han fortsätter med att de ännu inte har bestämt sig för om det är en bra idé med en vikbar iPhone och de har ännu inte en ordentlig fungerande prototyp i sitt testlabb. Telefonen är enligt Gurman ett par år bort i tiden så den som är sugen nu får sitta still i båten eller byta skepp.

Han berättar även att iPhone 13 kommer att se mer eller mindre indentisk ut med iPhone 12-serien och att årets modeller kan vara en "S"-version. Men en nyhet är att telefonen kan komma med en fingeravtrycksläsare under skärmen och kommer vara ett alternativ till Face ID. Det betyder att användaren kan välja att låsa upp sin telefon med fingret eller ansiktet. Nu när större delen av världen går med ansiktsmasker ute så kanske det inte är en dum idé.

Han avslutar det hela med att AirTags kommer att komma under 2021 samt att iPad Pro kommer få snabbare processor och en mini-LED-skärm.

Källa: Bloomberg, bild Techilife

Skriven av Marcus Attefors

Att köpa till ett tangentbordsfodral till sin iPad börjar bli en självklarhet och vi har fått testa ZAGGs senaste tillskott på marknaden.

För alla som vill ta med sina äldre högtalaranläggningar in i teknikens nutid kan Belkin snart ha en lösning för att göra dem kompatibla med AirPlay 2.

Skärmkanter krymper och skärmstorlek växer tillsammans med ny skärmteknik är några av nyheterna som förväntas komma med de nya modellerna.

Signify har uppdaterat sin populära fjärrkontroll som är utplacerade i många hem och vars jobb är att styra vår belysning.

Spotify har sedan urminnes tider känns det som ett gratisalternativ där du kan lyssna på musik men med reklaminslag.

Med macOS 10.14 fick vi möjligheten att aktivera automatisk växling mellan ljust och mörkt läge på vår Mac, men nu finns en app som tar det steget längre.