Gurman: Apple testar vikbar iPhone samt Touch ID under skärmen

Mark Gurman har släppt många nyheter idag men lite godis hade han kvar att förtälja om kommande iPhone-modeller.

Gurman säger att Apple är i startgroparna och håller på att titta på en vikbar iPhone. Han fortsätter med att de ännu inte har bestämt sig för om det är en bra idé med en vikbar iPhone och de har ännu inte en ordentlig fungerande prototyp i sitt testlabb. Telefonen är enligt Gurman ett par år bort i tiden så den som är sugen nu får sitta still i båten eller byta skepp.

Han berättar även att iPhone 13 kommer att se mer eller mindre indentisk ut med iPhone 12-serien och att årets modeller kan vara en "S"-version. Men en nyhet är att telefonen kan komma med en fingeravtrycksläsare under skärmen och kommer vara ett alternativ till Face ID. Det betyder att användaren kan välja att låsa upp sin telefon med fingret eller ansiktet. Nu när större delen av världen går med ansiktsmasker ute så kanske det inte är en dum idé.

Han avslutar det hela med att AirTags kommer att komma under 2021 samt att iPad Pro kommer få snabbare processor och en mini-LED-skärm.

Källa: Bloomberg, bild Techilife

Skriven av Marcus Attefors

Hur skönt är det inte att få lyssna på en film, favoritpodd eller musik precis innan man somnar? Apple har en lösning så vi inte behöver oroa oss för att ens enhet ska fortsätta spela hela natten.

Att köpa saker på internet och få det hemlevererat är guld värt i dessa Corona-tider men vissa bolag har halkat efter en aning.

The Verge släppte idag bilder på vad de påstår är Sonos kommande högtalare som förväntas visas upp inom kort.

Äntligen dagen före helg och det betyder att det finns ett rykande färskt avsnitt av Macradion.

Kan en ny Apple Pencil vara på gång med en uppdatering av iPad Pro? Det försöker åtminstone den här källan antyda.

Även om Apple alldeles nyligen presenterade en ny version av MagSafe med iPhone 12-serien så verkar det som att ännu en variant kan vara på gång.