Rykte: Apple har en iMac med helt ny design på ingång

iMac har sett likadan ut i alldeles för många år och visst är det dags att göra den lite modern?

Bloombergs egna Mark Gurman säger idag att Apple planerar att släppa en ny iMac med en helt ny design. De nya iMac-modellerna kommer ha en tunn ram runt hela skärmen och den klassiska metallhakan i botten kommer att tas bort. Datorns utseende kommer enligt Gurman påminna om designen vi redan har sett på iPad Pro, iPad Air och nya iPhone 12-serien. Tack vare att mycket av ramarna försvinner så kommer iMac med 21,5"-skärm istället ha mellan 23-24 tum.

Gurman fortsätter med att nya iMac kommer ha en ny generation av Apple Silicon som kommer vara snabbare och ha mer GPU-kraft. Om det även betyder att vi kommer kunna beställa iMac med mer RAM än i MacBook Pro med M1-chippet är oklart. Gurman avslutar med att meddela att de nya iMac-modellerna kommer att lanseras någon gång under 2021.

Källa: Bloomberg, bild: Routenote

Skriven av Marcus Attefors

Hur skönt är det inte att få lyssna på en film, favoritpodd eller musik precis innan man somnar? Apple har en lösning så vi inte behöver oroa oss för att ens enhet ska fortsätta spela hela natten.

Att köpa saker på internet och få det hemlevererat är guld värt i dessa Corona-tider men vissa bolag har halkat efter en aning.

The Verge släppte idag bilder på vad de påstår är Sonos kommande högtalare som förväntas visas upp inom kort.

Äntligen dagen före helg och det betyder att det finns ett rykande färskt avsnitt av Macradion.

Kan en ny Apple Pencil vara på gång med en uppdatering av iPad Pro? Det försöker åtminstone den här källan antyda.

Även om Apple alldeles nyligen presenterade en ny version av MagSafe med iPhone 12-serien så verkar det som att ännu en variant kan vara på gång.