Rykte:

Netflix testar Spatial Audio för AirPods Pro och Max

Apples egna ljudformat för sina lite dyrare hörlurar som presenterades med iOS 14 verkar snart komma till streamingjätten Netflix.

Spatial Audio eller rumsligt ljud som introducerades med iOS 14 är ett ljudformat som Apple har utvecklat för sina lite dyrare hörlurar - AirPods Pro och AirPods Max. Det ger en känsla av ett tredimensionellt ljud med fasta ljudkanaler oavsett hur man rör sitt huvud med hörlurarna på.

Apple TV+, Hulu och Disney+ stöder redan tekniken som nu alltså Netflix jobbar på och som borde gå relativt smärtfritt då Spatial Audio översätter flerkanaliga ljudformat till sitt virtuella surround. Enligt en anonym utvecklare som jobbar för Netflix har de arbetat på formatet sedan december. Spatial Audio fungerar endast när man tittar på iPhone och iPad då Apple TV saknar gyroskop och accelerometer som sitter i de andra enheterna.

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.

Via: 9to5mac

Skriven av Marcus Larsson
Kommentarer
4 svar

Hur skönt är det inte att få lyssna på en film, favoritpodd eller musik precis innan man somnar? Apple har en lösning så vi inte behöver oroa oss för att ens enhet ska fortsätta spela hela natten.

Att köpa saker på internet och få det hemlevererat är guld värt i dessa Corona-tider men vissa bolag har halkat efter en aning.

The Verge släppte idag bilder på vad de påstår är Sonos kommande högtalare som förväntas visas upp inom kort.

Äntligen dagen före helg och det betyder att det finns ett rykande färskt avsnitt av Macradion.

Kan en ny Apple Pencil vara på gång med en uppdatering av iPad Pro? Det försöker åtminstone den här källan antyda.

Även om Apple alldeles nyligen presenterade en ny version av MagSafe med iPhone 12-serien så verkar det som att ännu en variant kan vara på gång.