Rykte: Apple öppnar kontor i Göteborg

Bor du i Göteborg och drömmer om en Apple-store så får du nog tyvärr fortsätta drömma, men Apple ser ut att ha planer för staden.

Sidan Fastighetssverige skriver idag att Apple kommer öppna upp kontor i centrala Göteborg. Kontoret är på 500 kvadratmeter och ligger på Stora Nygatan och vad exakt som skall göras på kontoret är oklart. Vår systersida Teknikveckan har spekulerat i att det kan ha att göra med Apples bilprojekt. Detta då Göteborg har en gedigen historia när det kommer till bilindustrin och detta kan vara ett strategiskt beslut för att locka över kompetens nu när de har kontor i Göteborg.

Om det kommer att komma något officiellt uttalande från Apple om saken återstår att se.

Skriven av Marcus Attefors

Äntligen torsdag och dags för ett rykande färskt avsnitt av vår Apple-fokuserade podd Macradion.

Många har försökt att få olika operativsystem att fungera med Apple Silicon och nu har Corellium släppt en variant av Ubuntu som fungerar med M1.

Med iOS 14 kom äntligen widgets och det finns många kreativa lösningar där ute och idag tipsar vi om HomeWidget.

Allt du visar på din TV kan dra nytta av surroundbelysning och även om du kanske inte ska räkna med en utomkroppslig upplevelse av att se kvällsnyheterna finns det några riktiga pärlor i film och TV-serie arkivet att titta extra på.

Apple fortsätter att ta sig an storslagna filmproduktioner och senast i raden är en filmatisering av Napoleon Bonapartes liv.

VideoLANs populära mediaspelare VLC får äntligen en efterlängtad uppdatering som ger fullt stöd för Apple Silicon.