Bloomberg:

Intel överväger att outsourca till Apples chip-tillverkare TSMC

Med Apples överväldigande genombrott med M1-chippet försöker Intel desperat hitta nya sätt att hålla sig relevanta på en nu så tuff marknad.

När Apple presenterade sin övergång från Intels chip till Apple Silicon fanns det förhoppningar om att dess prestanda skulle visa sig lika bra med MacOS som det bevisat sig vara för både iPad och iPhone. Mycket riktigt har M1-chippet blivit datorvärldens stora snackis och visat sig besitta både hög prestanda och vara extremt energisnål.

Intel som har haft svårt att få fram uppdateringar i tid och som nu tappar en av sina största kunder har fört diskussioner med investerare om att anlita TSMC och Samsung för framtida chip i hopp om att hålla sig starka på marknaden. Men att de först och främst hoppas på genombrott i sin egna produktion så att detta kan undvikas.

Källa: Bloomberg

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.
Skriven av Marcus Larsson

Både Apple och Facebook har släppt sina kvartalsrapporter och den sistnämnda hade en hel del att säga om kommande uppdateringen av iOS 14.

MagSafe är framtiden enligt oss på redaktionen och allt fler bolag börjar nu släppa MagSafe-tillbehör som vi kan ha till vår iPhone.

Då var det dags för ett rykande färskt avsnitt av Macradion och idag bjuds det på ett lite annorlunda samtalsämne.

De som årligen säger att "Apple is doomed" får försöka igen nästa kvartal för Apple visar upp redordsiffror ännu en gång.

Det kanske känns som att iOS 14 nyss kom men i sommar är det dags för WWDC och då skall iOS 15 visas upp för allmänheten.

Är du plågad dag ut och dag in för att din arbetsgivare gav dig en Windows-maskin? Livet kan bli lite lättare snart.