WhatsApp kommer snart att dela ens data till Facebook utan valmöjlighet

WhatsApp har ägts av Facebook sedan år 2014 och har sedan dess gått från att lova att all data stannar där till att nu vara ännu ett hjälpmedel i jättens annonsintäkter.

När Facebook köpte WhatsApp för 19 miljarder dollar år 2014 bedyrade utvecklarna bakom meddelandetjänsten att Facebook inte skulle komma åt användarnas data. Två år senare släpptes en uppdatering som ändrade till att dela ens data till Facebook som standardinställning. Detta gick då att ändra i inställningar men nu kommer alltså detta valet försvinna och WhatsApp kommer att börja dela ens data med Facebook vare sig man vill eller inte.

Detta kommer dock endast att ske för länder utanför Europa och vi kan tacka våra hårda lagar för integritet som sätter käppar i hjulet för denna förändring. WhatsApp meddelar även att tjänsten fortfarande använder sig utav end-to-end kryptering för röst, meddelande och video och det är all annan data som kommer att användas för kunna ge riktad reklam.

Via: 9to5mac

Skriven av Marcus Larsson

Både Apple och Facebook har släppt sina kvartalsrapporter och den sistnämnda hade en hel del att säga om kommande uppdateringen av iOS 14.

MagSafe är framtiden enligt oss på redaktionen och allt fler bolag börjar nu släppa MagSafe-tillbehör som vi kan ha till vår iPhone.

Då var det dags för ett rykande färskt avsnitt av Macradion och idag bjuds det på ett lite annorlunda samtalsämne.

De som årligen säger att "Apple is doomed" får försöka igen nästa kvartal för Apple visar upp redordsiffror ännu en gång.

Det kanske känns som att iOS 14 nyss kom men i sommar är det dags för WWDC och då skall iOS 15 visas upp för allmänheten.

Är du plågad dag ut och dag in för att din arbetsgivare gav dig en Windows-maskin? Livet kan bli lite lättare snart.