Apple senaste patent skvallrar om trådlös laddning från MacBook Pro

Om detta patent blir verklighet kommer vi att kunna ladda alla våra produkter trådlöst på en MacBook Pro.

PatentlyApple har grävt fram Apples senaste godkända patent som visar hur framtida MacBook Pro-modeller kan innehålla flera sätt att ladda ens övriga enheter trådlöst. I patenten går det att se illustrationer över hur en iPhone och en Apple Watch laddas trådlöst på varsin sida av pekplattan. Detta gör ju ens MacBook lite svår att använda men kan ju vara smidigt om man tittar på en film till exempel.

Apples patent slutar inte där utan visar ytterligare flera placeringar på ovansidan av en stängd MacBook Pro med trådlös laddning. Dessutom visas det hur en MacBook Pro trådlöst laddar en iPad som i sin tur laddar en iPhone som slutligen laddar en Apple Watch. Patent är alltid en ambitiös och osäker indikation på vad vi kommer att få se i framtida produkter. Men med skvaller om att Apple kommer att överge Lightning-porten på iPhone till fördel för MagSafe och trådlös laddning känns det ändå inte helt uteslutet.

Det som dock krävs för att en MacBook Pro ska fungera med trådlös laddning är att höljet kommer att få justeras från att vara helt i aluminium till att använda sig av plast eller glas till dessa laddningspunkter.

Via: PatentlyApple

Skriven av Marcus Larsson

Idag är det internationella kvinnodagen och för att fira det har Tove Lo släppt en exklusiv spellista på Apple Music.

Två olika ryktesspridare på Twitter påstår att Apple kommer hålla låda den 23 mars och ska krocka med eventet för OnePlus 9.

iMac Pro lanserades 2017 och har sedan dess endast uppgraderats en gång och nu verkar det som att den rymdgråa datorn försvinner.

Att ladda våra hörlurar och telefoner kabelfritt börjar bli allt mer utbrett och idag tar vi en titt på Base Station Pro från Nomad.

SkullCandy har släppt ett par hörlurar i budgetklassen som innehåller det mesta som finns i dyrare klasser. Vi tar oss en titt om de kan leverera vad de lovar.

Hur skönt är det inte att få lyssna på en film, favoritpodd eller musik precis innan man somnar? Apple har en lösning så vi inte behöver oroa oss för att ens enhet ska fortsätta spela hela natten.