Kuo: AirTags och Apples första AR-glasögon lanseras i år

Då har vi äntligen gått över till 2021 och det skall bli spännande att se vad Apple kommer presentera under året och nu är ryktena igång.

Apple-analytikern Ming-Chi Kuo sparkar igång 2021 genom att meddela vad vi kan förvänta oss att se från Apple under det kommande året.

AirTags
Vi kan inte ens räkna hur många artiklar vi har skrivit om AirTags och Kuo säger nu att dessa kommer att lanseras någon gång under året. AirTags är en direkt utmanare till Tile som är en liten bricka du kan ha i plånboken, på nyckelknippan eller varför inte på Apple TV-kontrollen. Sedan går den lilla brickan att pinga och du kan du på en karta se vart din pryl befinner sig. Jon Prosser har idag på sin YouTube-kanal även lagt upp en animering som skall finnas i en kommande iOS-uppdatering som visar upp AirTags som ni kan se nedan:

Apples AR-glasögon
Kuo fortsätter med att berätta att Apple första riktiga AR-enhet kommer att lanseras under året och det blir gissningsvis ett par AR-glasögon. Kuo har tidigare berättat att första generationens AR-glasögon kommer vara nästan helt beroende av en iPhone i närheten och exakt hur de kommer se ut eller vad för information vi kommer kunna se i glasögonen är fortfarande oklart.

Vi säger hej då till LED?
iPad Pro-serien och vissa Mac-datorer kommer enligt Kuo även gå från LED till mini LED och vi kommer även se ny design på MacBook Pro-serien och allt fler av deras datorer kommer utrustas med Apple Silicon under årets gång. Han säger även att vi kommer få ett par AirPods Pro Lite som kommer sakna vissa funktioner och komma till ett lägre pris.

Via 9To5Mac

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
9 svar

Idag är det internationella kvinnodagen och för att fira det har Tove Lo släppt en exklusiv spellista på Apple Music.

Två olika ryktesspridare på Twitter påstår att Apple kommer hålla låda den 23 mars och ska krocka med eventet för OnePlus 9.

iMac Pro lanserades 2017 och har sedan dess endast uppgraderats en gång och nu verkar det som att den rymdgråa datorn försvinner.

Att ladda våra hörlurar och telefoner kabelfritt börjar bli allt mer utbrett och idag tar vi en titt på Base Station Pro från Nomad.

SkullCandy har släppt ett par hörlurar i budgetklassen som innehåller det mesta som finns i dyrare klasser. Vi tar oss en titt om de kan leverera vad de lovar.

Hur skönt är det inte att få lyssna på en film, favoritpodd eller musik precis innan man somnar? Apple har en lösning så vi inte behöver oroa oss för att ens enhet ska fortsätta spela hela natten.