Recension

Vi testar Jays nya T-Seven True Wireless

Undertecknad testade för en tid sedan Jays f-FIVE True Wireless och var inte speciellt imponerad, idag tittar vi närmare på deras nya T-Seven True Wireless.

I förpackningen

När vi öppnar upp förpackningen möts vi av ett relativt stort laddfodral och vi kan inte låta bli att småskratta när vi plockar fram hörlurarna och ser designen. Vi är så vana vid designen från Apples AirPods Pro att vi lätt jämför med dem och designen är snarlik. Men det som gör dem lite extra ögonfallande är den läckra svarta färgen som de har. I förpackningen hittar vi också en USB-C-kabel, tre sorters öronproppar samt en liten beskrivning på insidan av kartongen hur vi ska styra dom med dess touch-knappar.

Ljud och passform

Ljudet imponerar och vi får ett fylligt ljud med kraftfull bas som verkligen lyfter musiken, och även om vi inte får någon egen app till dem här hörlurarna där vi kommer åt en equalizer så bjuds det på ett välbalenserat ljud där vi hör detaljerna i låtarna. Vid samtal får man ett klart och rent ljud och med dubbla mikrofoner hörs vår röst tydligt. När vi lyssnar på musik och slår på brusreduceringen genom att hålla inne touchknappen på höger hörlur i två sekunder överraskas vi över hur pass mycket bättre ljud vi får. Väljer man bara rätt öronproppar så kommer de att sitta som gjutet i öronen och vi har testat att både springa och headbanga till lite Metallica.

Brusreducering

Som med många andra trådlösa hörlurar idag kommer de med aktiv brusreducering. Vi får med T-Seven en helt okej brusreducering, men den är ändå så pass bra att den stänger ute ljudet från bilar och tåg när vi är ute och rör på oss, men sitter vi på tåget kan vi höra omgivningens surr ganska tydligt.

Kontroll och funktioner

Hörlurarna styrs med hjälp av touch på vardera hörlur och på den vänstra hörluren kan vi höja och sänka volymen samt aktivera Siri. På den högra kan vi byta låt, styra samtal samt aktivera eller avaktivera ANC genom att hålla två sekunder på touchknappen.

Batteri och laddning

Fem timmars speltid utlovas och det ser ut att stämma enligt våra tester. Att ladda dem går fort, endast 1,5 timme behövs i laddfodralet för att få dem fulladdade. När laddfodralet har slut på batteri så tar det 1,5 timme att ladda upp och tillsammans med laddfodralet får vi upp till 20 timmars total speltid. Laddning av fodralet gör vi via USB-C eller på en trådlös Qi-laddare. På framsidan av fodralet finns fyra LED-dioder som visar hur mycket batteri som finns kvar.

Sammanfattning

Trots det stora laddfodralet som är omöjligt att ha i framfickan på våra jeans kommer undertecknad hålla kvar vid T-Seven. Det bjuds på ett välbalanserat ljud och en fyllig bas allt för ett relativt lågt pris på 1 499 kronor.

➕ Fördelar

  • Bra ljud

  • Trådlös laddning

  • Brusreducering

  • Sitter bra i öronen

  • Mycket för pengarna

➖ Nackdelar

  • Lite stort laddfodral

  • Kunde varit bättre ANC

Tillverkare: Jays
Produkt: T-SEVEN TRUE WIRELESS
Anslutning: Bluetooth 5.1
Laddning: USB C, Trådlös laddning (Qi)
Färger: Vita, Svarta
Batteritid: 20h totalt, hörlurar 5h
Ingår: Hörlurar, laddningsfodral, tre storlekar för öron, USB-C-laddningskabel
Pris: 1 499 kronor

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.
Skriven av Mathias Severyd

Kan en ny Apple Pencil vara på gång med en uppdatering av iPad Pro? Det försöker åtminstone den här källan antyda.

Även om Apple alldeles nyligen presenterade en ny version av MagSafe med iPhone 12-serien så verkar det som att ännu en variant kan vara på gång.

I dessa tider med hemmakontor och mycket röstsamtal så är det bra att ha en hållare till sin iPad och Twelve South har idag visat upp en från dem.

Analytikern ger sig inte och även år 2023 får Kuos ryktesspridning med riktigt ambitiösa uttalanden.

Tycker du att 512 GB är lite för lite utrymme i din iPhone så kan räddningen kanske komma i höst.

iPadOS 14 lanserades i höstas och det bjöd på en rad nya funktioner men än finns det förbättringspotential.