Recension:

Vi har testat barnklockan X5 Play

Våra barn är det mest ovärderliga vi har och tack vare tekniken kan vi hålla lite bättre koll på de små liven när de inte är i närheten av oss.

I höstas testade vi XPLORA 4 som vi inget annat än kunde rekommendera till alla oroliga föräldrar i vårt avlånga land. Nu är uppföljaren här och det är dags att se vad som har förbättras.

Design

Designmässigt har det det inte hänt så mycket men placeringen av kameran har flyttats till högra hörnet, en knapp på sidan har tagits bort, armbandet har en ny design och den har nu en lite rundare form än innan. Vi tycker helt klart att ändringarna är till det bättre och det gav klockan ett lyft.

Så vad är nytt på insidan?

Även här är det inte speciellt stora förändringar mot föregående modell men vi har fått lite bättre batteritid, en IP68-klassificering och den kommer med en ny plattform som heter Goplay. Hela plattformen kommer man åt via webbläsare och där kan barnet belönas för att ha rört på sig. För mynten som man får kan man köpa saker i deras shop som då är ett incitament för att få våra barn att släppa surfplattan och gå och leka istället. I shoppen går det att lösa in sina mynt mot kikare, LEGO, tangentbord och mycket mer. Prislappen för X5 Play är 1995 kronor sen tillkommer avgifter för abonnemang.

Sammanfattning

Har du en XPLORA4 idag så är det svårt att motivera en uppgradering men om du inte har haft en sedan tidigare så är X5 Play en riktigt bra barnklocka. Tack vare klockan kan vi alltid kontakta vårt barn och se var hen befinner sig. Det underlättar rejält när vi skall hämta barn från skolan, kompisar och mycket mer. Även den nya Goplay-plattformen är ett roligt tillskott som helt klart får våra barn att röra på sig lite mer. Ni som är helt nya kring barnklockor kan läsa vår recension av XPLORA4 där vi mer genomgående går igenom klockan och dess funktioner genom att klicka här.

➕ Fördelar

  • Snyggare design än sin föregångare

  • En otrolig trygghet att kunna nå vårt barn hela tiden

  • Enkel app och roligt med plattformen Goplay

➖ Nackdelar

  • Väldigt få skillnader från förra modellen

  • Lite fler appar i klockan hade inte skadat

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.
Skriven av Marcus Attefors

Hur skönt är det inte att få lyssna på en film, favoritpodd eller musik precis innan man somnar? Apple har en lösning så vi inte behöver oroa oss för att ens enhet ska fortsätta spela hela natten.

Att köpa saker på internet och få det hemlevererat är guld värt i dessa Corona-tider men vissa bolag har halkat efter en aning.

The Verge släppte idag bilder på vad de påstår är Sonos kommande högtalare som förväntas visas upp inom kort.

Äntligen dagen före helg och det betyder att det finns ett rykande färskt avsnitt av Macradion.

Kan en ny Apple Pencil vara på gång med en uppdatering av iPad Pro? Det försöker åtminstone den här källan antyda.

Även om Apple alldeles nyligen presenterade en ny version av MagSafe med iPhone 12-serien så verkar det som att ännu en variant kan vara på gång.