Instagram får stöd för Apple's ProRaw-format

ProRaw var ett trevligt tillskott för alla som köpte sig en iPhone 12 Pro eller iPhone 12 Pro Max, men det är långt ifrån alla tjänster som stödjer formatet.

Men Instagram har nu börjat rulla ut en uppdatering som ger oss stöd att ladda upp bilder som är tagna i Apple's ProRaw-format. Tim Johnsen som är utvecklare på Instagram bjöd på nyheten och passade även på att meddela att stödet kommer med vissa begränsningar. Bilder som är tagna i ProRaw kommer inte gå att redigera direkt i Instagram genom att lägga på filter utan bilden måste redigeras innan den laddas upp på Instagram.

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.

Bilderna som tas med ProRaw blir ungefär 25MB och så stora filer blir det inte på Instagram utan de komprimeras ned till jpeg. ProRaw lanserades till iPhone 12 Pro och iPhone 12 Pro Max i och med lanseringen av iOS 14.3 och fotoläget lägger inte själv på effekter och kompenserar bilden utan du själv styr över vitbalans, skärpa och mycket mer.

Källa: Twitter

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
1 svar

På tisdag är det dags för Apple-event och ett nytt rykte har dykt upp till ytan och vi kanske får se lite mer hårdvara än vad vi först trott.

Vi har inte blivit helt bortskämda med MagSafe-tillbehör men nu börjar tillverkare sakta men säkert släppa nya produkter.

iPhone 13 eller iPhone 12S som troligtvis lanseras till hösten verkar få små förändringar och senaste konceptbilder visar att kameramodulen förändras.

Nya skal och band för Apple Watch kan vara en del av Apples släpp som sker i samband av nästa veckas event.

Nästa vecka är det äntligen dags för Apple-event igen och nu ryktas det om att vi kommer få se en ny Apple Pencil.

Apple Pay har funnit i Sverige ett bra tag nu men vissa banker har tagit längre tid på sig än andra men nu är det dags för Skandia.