Med hjälp av magneter kan man sätta AirPods Max i batterisparläge

Med hjälp av kylskåpsmagneter kan man sätta sina AirPods Max i batterisparläge och få längre batteritid.

Apple är inga främlingar till att använda magneter i sina produkter för olika funktioner och en av deras tidigaste funktioner för det var att låsa skärmen på iPad med magneter i skärmskydd. När AirPods Max landade i händerna på recensenter var det många som påpekade att de inte går att stänga av då de designats för att vara snabbt tillgängliga att lyssna på.

Men det märktes också att de gick in i batterisparläge när de åkte ner i Apples skydd som påminner om en handväska. Det tog inte lång tid innan internet förstod att det rörde sig om magneter i skyddet och detta har nu resulterat i att internet sprids med folk som sätter kylskåpsmagneter på deras hörlurar för 6 700 kronor.

Apple har dock gått ut med informationen att batterisparläget gör väldigt lite skillnad på batteritiden och att efter ha lagt ifrån sig hörlurarna går de automatiskt in i detta läge efter fem minuter. Det finns även ett sparäge som drar ännu mindre energi men som gör att AirPods Max stänger av bluetooth och inte går att lokalisera i Hitta-appen. Detta läge går hörlurarna in i efter 18 timmar i väskan och 72 timmar utan.

Via: Gizmodo

Skriven av Marcus Larsson
Kommentarer
8 svar

Går du och väntar på ett par nya AirPods eller vill ha högre bitrate på Apple Music? Då kanske det sker lite roliga saker den 18 maj.

Har du länge funderat på en rymdgrå Magic Mouse, Magic TrackPad eller Magic Keyboard så är det nog dags att slå till nu för de kommer sluta tillverkas.

Äntligen torsdag igen och dessutom ledig dag för de flesta så vad passar inte bättre än att luta sig tillbaka och lyssna på lite Apple-fanatiker?

Äger du en nyare Macbook så är du nog medveten om att du behöver en docka eller hub för att kunna ansluta alla dina enheter som inte har USB-C och idag tar vi titt på två alternativ från OWC.

Första produkterna kommer senare under året och den nya standarden som innefattar alla tre har fått ett namn.

Med stöd för Siri och HomeKit sedan tidigare utökar nu Netatmo kompatibiliteten för deras videodörrklocka.