Apple svarar på kritiken och Facebook planerar för mer kritik

Apple ger svar på Facebooks kritik samtidigt som det verkar som att Facebook planerar för fler sätt att kritisera Apple.

Efter Facebooks helsidesannonser har nu Apple svarat på kritiken i ett meddelande till 9to5mac. I meddelandet förklarar Apple hur viktigt det är att användare själva ska få bestämma om appar ska spåra dess data och att Facebook kan fortsätta använda nuvarande mjukvara med iOS 14. Hela meddelandet går att läsa här:

“We believe that this is a simple matter of standing up for our users. Users should know when their data is being collected and shared across other apps and websites — and they should have the choice to allow that or not. App Tracking Transparency in iOS 14 does not require Facebook to change its approach to tracking users and creating targeted advertising, it simply requires they give users a choice.”

Strax efter dök det upp skvaller på Twitter att Facebook planerar ytterligare uthängningar. Där ska Facebook kritisera Apple för att vara ett hot mot friheten för internet. De menar också att detta kommer påverka sidor och bloggar att ta betalt när de inte längre kan tjäna på riktad annonsering på samma sätt. Det är osäkert om detta verkligen stämmer men vi lär få reda på det under morgondagen.

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.

Via: 9to5mac

Skriven av Marcus Larsson
Kommentarer
4 svar

På tisdag är det dags för Apple-event och ett nytt rykte har dykt upp till ytan och vi kanske får se lite mer hårdvara än vad vi först trott.

Vi har inte blivit helt bortskämda med MagSafe-tillbehör men nu börjar tillverkare sakta men säkert släppa nya produkter.

iPhone 13 eller iPhone 12S som troligtvis lanseras till hösten verkar få små förändringar och senaste konceptbilder visar att kameramodulen förändras.

Nya skal och band för Apple Watch kan vara en del av Apples släpp som sker i samband av nästa veckas event.

Nästa vecka är det äntligen dags för Apple-event igen och nu ryktas det om att vi kommer få se en ny Apple Pencil.

Apple Pay har funnit i Sverige ett bra tag nu men vissa banker har tagit längre tid på sig än andra men nu är det dags för Skandia.