Google Stadia släpps som beta i Safari till iPhone och iPad

Google Stadia har äntligen gjort sin tjänst tillgänglig till iPhone och iPad efter att brutit mot Apples riktlinjer för appar.

Nu går det att spela bland annat Cyberpunk 2077 genom Google Stadia till iPhone och iPad när tjänsten flyttas över från App Store till Safari. Det fanns en del protester när det blev känt att Apple inte skulle tillåta Stadia som app till iPhone och iPad då det bröt mot Apples riktlinjer.

När Amazon strax efter gick ut med att deras spel-streamingtjänst skulle vara tillgänglig genom Safari på Apples plattformar började det viskas om att Google också skulle gå den vägen. Nu har det börjat rullas ut och är än så länge bara i beta-fas. Men genom att trycka på dela-knappen inne på Stadia i Safari kan man sen välja att spara sidan som en genväg på hemskärmen till sin iPhone eller iPad.

Via: Appleinsider

Skriven av Marcus Larsson
Kommentarer
1 svar

Kan en ny Apple Pencil vara på gång med en uppdatering av iPad Pro? Det försöker åtminstone den här källan antyda.

Även om Apple alldeles nyligen presenterade en ny version av MagSafe med iPhone 12-serien så verkar det som att ännu en variant kan vara på gång.

I dessa tider med hemmakontor och mycket röstsamtal så är det bra att ha en hållare till sin iPad och Twelve South har idag visat upp en från dem.

Analytikern ger sig inte och även år 2023 får Kuos ryktesspridning med riktigt ambitiösa uttalanden.

Tycker du att 512 GB är lite för lite utrymme i din iPhone så kan räddningen kanske komma i höst.

iPadOS 14 lanserades i höstas och det bjöd på en rad nya funktioner men än finns det förbättringspotential.